viitoarea soacra nu ma vrea

Buna.e prima oara cand scriu pe un forum.am 23 de ani si de 6 ani sunt impreuna cu iubitul meu care are 28 ani.ne-am logodit si la anul ne-am propus sa facem nunta,doar ca eu nu sunt sigura 100%.problema e ca eu nu ma inteleg cu nimeni din familia lui.el mai are o sora si un frate mai mari, sora lui e divortata si are un copil si locuieste la domiciliul mamei, iar fratele lui are 30 de ani si nu este insurat are o relatie de 8 ani cu o fata si locuieste tot acolo.tatal lui a murit inainte sa il cunosc ,iar mama lui e in strainatate .de aproape un an el locuieste cu mine si tatal meu(mama mea fiind si ea in strainatate).problema e ca el e mamos si mama lui nu e de acord cu mine,mi-a zis si in fata sa il las si sa imi vad de viata mea(in vara asta cand a venit acasa, dupa aproape 6 ani si-a dat arama pe fata)l-am pus si sa aleaga intre mine si ea si mi-a zis ca daca renunt eu la mama mea,renunta si el.de fiecare data cand il suna mama lui ne certam si el ii i-a apararea mereu.ii trim bani sa plateasca datoriile pt ca nu are incredere in ceilalti(sora lui nu lucreaza,iar fratele lui nu contribuie cu nimic in casa,desi lucreaza).nu as avea nimic de obiectat daca l-ar ajuta si ea pe el,dar cand apeleaza la ea,mereu ii zice ca nu are bani,dar pe ceilalti ii ajuta cu bani,pachete.de 3 ani ne chinuim sa facem nunta,dar mama lui a zis k nu are cu ce sa il ajute(desi e in italia de 5 ani jumatate).zilele astea i-a spus k vrea sa vb cu mama mea sa vada cu ce bani contribuie ea(mentionez ca ele nu s-au cunoscut decat o data pt k mama lui nu a vrut,desi logodnicul meu i-a zis de atatea ori sa ii dea nr sa vorbeasca).mama mi-a zis ca ea contribuie cum e traditia(cu aranjamentele,florile).eu sunt catolica si vreau sa fac nunta la catolici,iar mi-a zis ca daca nu contribuie si ai mei sa faca jumatate-jumatate facem nunta la ortodocsi,iar eu nu vreau.zice asta pt ca mama lui nu e de acord sa facem la catolici.el e de acor pt ca mi-a zis asta de multe ori in toti acesti ani.nu stiu ce sa fac, sa mai raman cu el sau sa il las?nu vreau sa ma cert toata viata din cauza maei lui.pt ca ea nu e de acord cu mine,desi eu nu i-am vb urat niciodata si de fiecare data cand apela la mine o ajutam cu placere, chiar daca observasem ca e o prefacuta si ca nu ma place.
garbo_8115
Postat pe 3 Octombrie 2012 16:19
Sincer...nu am citit ce ai postat.....dar un sfat am ....."Cum o cresti,asa o ai"....
Rotty
Postat pe 3 Octombrie 2012 17:07
De la: garbo_8115, la data 2012-10-03 16:19:30Buna.e prima oara cand scriu pe un forum.am 23 de ani si de 6 ani sunt impreuna cu iubitul meu care are 28 ani.ne-am logodit si la ...

Fetita, scuza-ma ca iti zic asa, stiu ca sunt doar cu 6 ani mai mare decat tine dar mie mi se pare ca ai un aer asa de copiluta inocenta.... deci, parerea mea... cu o mana la tzatza mamei si cu una la .....aaahhhh NU SE POATE!

Imi pare rau pentru tine, eu sincer nu ii inteleg pe parintii astia IDIOTI si MAGARI ...

Vreau sa iti zic o poveste, ceva asemanator cu ce traiesti tu. Unul din verisorii mei EL- doctor, a avut o prietena EA-doar cu liceu... dar o tipa deosebita.
Matusa-mea NUUUUU, ca nu ii bunaaa NU NU NU, el are scoala, ea ii nustiucum si nustiu ce...
Varu-meu le-a dat cu flit a facut nunta si i-a invitat si pe ei. NU AU VENIT (nici ea nici unchiul meu)
I-a invitat la botezul fetelor, NU AU VENIT.

Dupa 4 ani face matusa-mea un atac cerebral, si se duce varu-meu si nevasta-sa si au grija de ea CA CEILALTI verisori au fost ocupati... si o spala la fund si asa mai departe...Acuma matusa-mea zice...o iubesc mai mult ca pe copii mei...

Deciiii... Doamne Doamne sa te ajute, dar trebuie sa fii puternica si sireata in lupta cu mama-scroafa ca ii mai naspa ca zmeul din padurea fermecata !!!!

garbo_7733
Postat pe 3 Octombrie 2012 17:48
Draga mea, de multe ori, oamenii care se iubesc cu adevarat intampina probleme cu soacrele sau cu familiile partenerului. Cu toate ca eu personal nu inteleg de ce atata deranj din partea soacrelor, in conditiile in care fiecare ar trebui sa'si traiasca povestea de dragoste cu cine alege el. E dificil de ambele parti. El pentru ca isi iubeste mama, tu pentru ca il iubesti pe el. Sincer, nu vreau sa iti spun ce sa faci. Poti sa lupti pentru el, trecand peste toanele ma'sii... si la sfarsit, vei avea 2 rezultate...ori lupta va avea un happy'end si totul va fi ok, ori vei obosi sa tot lupti si vei fugi mancand pamantul. Sper doar ca vei lua decizia cea mai buna, inainte sa suferi. Esti tanara, ai viata inainte. Nu e normal ca doi oameni ce se iubesc sa'si puna atatea conditii in privinta mamelor. Si, tot parerea mea, cuplurile proaspat casatorite neaparat trebuie sa locuiasca singure, fara nicio discutie.
Mult succes!
b727ana
Postat pe 3 Octombrie 2012 22:19
Draga 115..o pov asemanatoare am trait si eu in prima mea casnicie-soacra nu m-a vrut ca-s nonconformista,prea iesita din comun..si a reusit sa ne desparta-dupa 5 ani de "lupte" cu ea,cu diplomatie,cu siretenie,cu..nimic n-a tinut..mama baietilor e SFANTA pt ei!! Asta in cazul meu...a ramas cu masa,a murit maica-sa si el dormea-ar fii putut s-o salveze,dar...somn greu...biata de ea! A murit si el singur..nu l-a mai luat nimeni..
Eu?M-am recasatorit cu unul ..orfan de mama!! poate daca traia soacra..se zice ca era tare buna...dar..D-zeu s-o ierte,am o casnicie SUPER!!
Tot mai bine fara....soacre!!
Acum tu faci ce-ti dicteaza inima,dar nici sa renunti la iubitul tau nu te sfatuiesc...poate-l convingi sa fii tu pe locul I si maica-sa pe al II-lea.. Un pic de ..diplomatie..cauta sa-l convingi dupa o partida de amor...atunci poti obtine tot ce vrei!!
elisabeta_boia
Postat pe 3 Octombrie 2012 23:28
garbo773, nu sunt chiar o copila si nu stiu ce ai vrut sa zici prin exemplul tau dar la noi e tocmai invers eu sunt la faculatate iar el are doar liceul.nu cred ca se pune problema ca nu sunt fata cu studii.poate pt ea tocmai asta e problema ca voi fi mai desteapta decat el.
garbo_8115
Postat pe 4 Octombrie 2012 11:00
De la: elisabeta_boia, la data 2012-10-03 23:28:54Draga 115..o pov asemanatoare am trait si eu in prima mea casnicie-soacra nu m-a vrut ca-s nonconformista,prea iesita din comun..si a reusit sa ne desparta-dupa 5 ani de "lupte" cu ea,cu diplomatie,cu siretenie,cu..nimic n-a tinut..mama baietilor e SFANTA pt ei!! Asta in cazul meu...a ramas cu masa,a murit maica-sa si el dormea-ar fii putut s-o salveze,dar...somn greu...biata de ea! A murit si el singur..nu l-a mai luat nimeni..
Eu?M-am recasatorit cu unul ..orfan de mama!! poate daca traia soacra..se zice ca era tare buna...dar..D-zeu s-o ierte,am o casnicie SUPER!!
Tot mai bine fara....soacre!!
Acum tu faci ce-ti dicteaza inima,dar nici sa renunti la iubitul tau nu te sfatuiesc...poate-l convingi sa fii tu pe locul I si maica-sa pe al II-lea.. Un pic de ..diplomatie..cauta sa-l convingi dupa o partida de amor...atunci poti obtine tot ce vrei!!

Mi-a zis de multe ori ca eu sunt pe primul loc, dar de fiecare data cand incerc sa ii explic ca nu e asa, ajungem sa ne certam.nu as vrea sa ma despart de el pt ca sunt multi ani la mijloc si il iubesc f. mult, dar nici sa ajung mai tarziu sa am nevoie de el si in acelasi timp sa aiba si mama lui nevoie de el si sa ma lase pe mine pe locul2 pt a merge la ea.
garbo_8115
Postat pe 4 Octombrie 2012 11:03
De la: b727ana, la data 2012-10-03 22:19:28Draga mea, de multe ori, oamenii care se iubesc cu adevarat intampina probleme cu soacrele sau cu familiile partenerului. Cu toate ca eu personal nu inteleg de ce atata deranj din partea soacrelor, in conditiile in care fiecare ar trebui sa'si traiasca povestea de dragoste cu cine alege el. E dificil de ambele parti. El pentru ca isi iubeste mama, tu pentru ca il iubesti pe el. Sincer, nu vreau sa iti spun ce sa faci. Poti sa lupti pentru el, trecand peste toanele ma'sii... si la sfarsit, vei avea 2 rezultate...ori lupta va avea un happy'end si totul va fi ok, ori vei obosi sa tot lupti si vei fugi mancand pamantul. Sper doar ca vei lua decizia cea mai buna, inainte sa suferi. Esti tanara, ai viata inainte. Nu e normal ca doi oameni ce se iubesc sa'si puna atatea conditii in privinta mamelor. Si, tot parerea mea, cuplurile proaspat casatorite neaparat trebuie sa locuiasca singure, fara nicio discutie.
Mult succes!

mama mea mi-a zis de multe ori sa il las pt ca s-a saturat si ea sa ii povestesc mereu cum ne certam din cauza mamei lui.eu ii spuneam ca voi incerca sa il fac sa inteleaga ca nil iubesc mult si ca nu vreau sa ne mai certam din cauza ei,dar am ajuns sa cred ca daca nu a inteles in 6 ani de relatie nici de acum incolo nu o sa inteleaga.poate doar atunci cand mama lui nu o sa mai fie...dar mai e mult pana atunci.eu cu mama lui nu ma pot intelege..suntem 2 firi total diferite.de fiecare data cand aveam o discutie ea ma contrazicea mereu si ajungeam sa o las balta pana la urma.de multe ori am lsat de la mine,desi puteam sa ma cert cu ea.dar se pare ca ea nu a m-ai rezistat si in vara asta pt prima oara si-a dat arama pe fata,m-a sunat la tel si mi-a vb foarte urat si mi-a zis sa il las in pace pe baiatul ei k nu ne potrivim.ea e singura care zice ca nu ne potrivim...
garbo_8115
Postat pe 4 Octombrie 2012 11:13
De la: garbo_8115, la data 2012-10-04 11:00:26garbo773, nu sunt chiar o copila si nu stiu ce ai vrut sa zici prin exemplul tau dar la noi e tocmai invers eu sunt la faculatate iar el are doar liceul.nu cred ca se pune problema ca nu sunt fata cu studii.poate pt ea tocmai asta e problema ca voi fi mai desteapta decat el.


Bineinteles ca nu esti doar o copila dar eu asa mi te-am imaginat citind povestea ta.

Ce a vrut sa spus cu povestea mea? Ca parintii fac uneori greseli catastrofale... matusa-mea a facut una monumentala, si l-a suparat in primul rand pe fiul ei cand a ales sa stea acasa si sa nu se duca la nunta. In exemplul dat de mine pana la un final lucrurile s-au rezolvat, insa sotia verisorului meu a dat dovada de o capacitate foarte mare de iertare... sincer, eu nu as fi iertat-o in veci, d-apoi sa am grija de ea.

Nu cred ca are importanta cine cata scoala are. Important este ca voi doi sa va iubiti, sa va respectati si sa doriti sa construiti un univers al vostru.( casa, copii, sa va imaginati cum veti ajunge la pensie tinundu-va de mana) ... Iar pe parintii va trebui sa invatati sa ii tolerati adica sa le ascultati parerea insa sa faceti cum vreti VOI nu cum vor EI- ei au avut viata lor si-au trait-o...pa. Parinti, nu ii pot schimba iar odata cu varstra devin tot mai dificili din pacate ...
Cam asa vad eu casniciile, ce e drept, cam idealist.

Parerea mea sincera e ca... in meciul dintre tine si mama lui, EL e arbitrul... iar prietenul tau nu stie sa arbitreze. Prietenul tau te vrea pe tine dar o asculta pe mama lui si deciziile care le ia EA pentru voi.
Cred ca ai ajuns la un punct in care simti ca nu mai poti trai in situatia asta... insa ti-e frica de o despartire ...

Sper sa gasesti o solutie! Te imbratisez!
garbo_7733
Postat pe 4 Octombrie 2012 11:39
De la: garbo_7733, la data 2012-10-04 11:39:36
De la: garbo_8115, la data 2012-10-04 11:00:26garbo773, nu sunt chiar o copila si nu stiu ce ai vrut sa zici prin exemplul tau dar la noi e tocmai invers eu sunt la faculatate iar el are doar liceul.nu cred ca se pune problema ca nu sunt fata cu studii.poate pt ea tocmai asta e problema ca voi fi mai desteapta decat el.


Bineinteles ca nu esti doar o copila dar eu asa mi te-am imaginat citind povestea ta.

Ce a vrut sa spus cu povestea mea? Ca parintii fac uneori greseli catastrofale... matusa-mea a facut una monumentala, si l-a suparat in primul rand pe fiul ei cand a ales sa stea acasa si sa nu se duca la nunta. In exemplul dat de mine pana la un final lucrurile s-au rezolvat, insa sotia verisorului meu a dat dovada de o capacitate foarte mare de iertare... sincer, eu nu as fi iertat-o in veci, d-apoi sa am grija de ea.

Nu cred ca are importanta cine cata scoala are. Important este ca voi doi sa va iubiti, sa va respectati si sa doriti sa construiti un univers al vostru.( casa, copii, sa va imaginati cum veti ajunge la pensie tinundu-va de mana) ... Iar pe parintii va trebui sa invatati sa ii tolerati adica sa le ascultati parerea insa sa faceti cum vreti VOI nu cum vor EI- ei au avut viata lor si-au trait-o...pa. Parinti, nu ii pot schimba iar odata cu varstra devin tot mai dificili din pacate ...
Cam asa vad eu casniciile, ce e drept, cam idealist.

Parerea mea sincera e ca... in meciul dintre tine si mama lui, EL e arbitrul... iar prietenul tau nu stie sa arbitreze. Prietenul tau te vrea pe tine dar o asculta pe mama lui si deciziile care le ia EA pentru voi.
Cred ca ai ajuns la un punct in care simti ca nu mai poti trai in situatia asta... insa ti-e frica de o despartire ...

Sper sa gasesti o solutie! Te imbratisez!

Multumesc foarte mult pt sfaturi.am fost de multe ori pe punctul de a ne desparti,bineinteles eu faceam alegerea asta pt ca ajungeam la certuri foarte mari si multe din cauza mamei lui si din cauza nervilor si a stresului ii ziceam de multe ori ca cel mai bine ar fi sa ne despartim,dar a doua zi el isi cerea scuze si spunea ca ma va asculta si pe mine nu doar pe ea si ne impacam.cand ii spunea mamei lui ca e suparat ca ne certam ea ii zicea sa ma lase si sa isi vada de viata lui.problema e ca eu ma vad toata viata alaturi de si sa am copii cu el,dar nuo vreau pe respectiva in viata noastra.
te imbratisez si eu cu mare drag!
garbo_8115
Postat pe 4 Octombrie 2012 12:11
Nu-i o noutate. Obisnuinta , ar fi o solutie foarte eficienta.....
machiajtatuaj
Postat pe 6 Octombrie 2012 06:54
ca sa fiu sincera, nici eu nu te-as vrea daca ai aparea tu brusc in familie sa imi dictezi citi bani sa dau carui copil si cit sa pun la nunta. Daca a stat 5 ani jumate in Italia, e strict problema ei - si in nici un caz nu pe roze se sta in afara. Nu ai fost in pielea ei cind a fost vorba de dezavantaje, nu esti in pielea ei nici cind e vorba de avantaje. Si nici nu esti indreptatita sa ceri nimic.

Ia ia-ti barbatul de mina si vedeti-va amindoi de finantele si nunta proprie, si vezi ce mai are de obiectat....
quasaria
Postat pe 6 Octombrie 2012 07:37
Daca este mamos si nu al poti da dupa tine renunta, casa buna cu el nu ai sa faci.
Se ma spune ca nu traiesti cu soacra , ci cu el, dar trebuie sa te iubeasca si daca vrei sa-i demonstrezi soacrei ca esti mai desteapta pune mana si munciti si faceti-va singuri nunta.
Dar sincer ca sunt trecuta printre atatea daca nu te iubeste sin o alege pe masa lasa-l cu masa, esti tanara si baietii gasesti
garbo104950
Postat pe 6 Octombrie 2012 08:09
DE CE ESTE SOACRA OBLIGATA SA-TI FACA NUNTA, NU AI BANI NU FACI NUNTA, Daca il iubesti faci o cununie civila restransa o nunta la fel si gata. Nu esti corecte cersesti din munca altora sa-ti faci nunta sa te simti tu bine.TU CUI II DAI BANI DIN MUNCA TA.FIECARE FACE CE VREA CU BANII MUNCITI DE EL, NU TREBUIE SA VINA CINEVA SA AIBE PRETENTIE. Vad ca tu ai pretentii la viitoarea soacra , cu ce iti este datoare?Este o absurditate ca se baga in viata voastra. Dar daca tu ai fi cu un caracter frumos nu ai avea atatea pretentii, nu esti diplomata, si nici corecta. Incearca sa te schimbi, femeile care impun sotilor sa fie ele pe primul plan , gresesc amarnic. Mama e numai una, iubite sau neveste pot fi multe. Bine ti-a zis sa renunti tu la mama ta, ai faceaasta de dragul lui? Fii sincera cu tine. Zici ca va certati rau , va certati nu din cauza mamei lui, tu ai pretentii prea mari, esti infantila, trebuie sa te maturizeze. A iubi nu inseamna scandal si cearta, ci liniste , pace si armonie. Daca il iubesti cu adevarat il lasi sa faca ceea ce il face fericit alaturi de mama si fratii lui.
garbo273075
Postat pe 6 Octombrie 2012 08:13
io stii ce am facut intr-o situatie similara?
la inceput nu ma vroia nici pe mine soacra-mea ca cica am facut puscarie(de fapt pt. ninica ca numa l-am zgheriat pi unu cu cutzatu shi ala o dat coltzu!). am pus p*la pi viitoarea soacra si acu numai pot scapa di ea atata ma iubeste.(pana si nunta inclusiv daru si shpaga la popa tot ia ni-o platit-o!) dar io mi-s barbat ieste alta triaba ca la tine. si daca zici ca-i asa mare iubire intre pampalau' tau si hoashca di masa nu cumva o fi altceva la mijloc? adica sa i-o traga... ca io am vezut d'astea in puhcarie. i-a verifica si daca cumva asa ie pune paru' pi amandoi. te ajut si io ca ma pricep. sa moara mama. (lasa un nr. di telefon daca ai nivoie si vine baiatu' urgent. am si par)
adi27
Postat pe 6 Octombrie 2012 08:16
Draga mea, faptul ca pui aceste intrebari arata ca tu in sinea ta stii ce sa faci, odata ce ti-au incoltit in minte gandurile ca aceasta casnicie nu porneste cu dreptul nu vor mai pleca din mintea ta. Inteleg ca simti nevoia unei aprobari si asta vine modul in care ai fost crescuta ,,sa fi un copil alscultator', Acesta este un examen de maturitate, deciziile grele nu se iau usor.
dar faptul ca ai intuit situatia iti da un avantaj. Problema soacrei nu este ca nu te vrea pe tine, ea nu vrea pe nimeni care s-ar interpune intre ea si copii ei, este vorba despre o mama imatura emotional (asta sunt soacrele ,mame care nu vor sa accepte ca au copii mari capabili sa-si gestioneze singuri viata, femei neimplinite pe plan personal). Din descrierea ta reiese clar, o mama singura cu 3 copii pe care nu vrea sa-i lase din mana si face tot posibilul de ai tine legati de ea,prin dependenta financiara si emotionala, fara ei s-ar simtii ,inutila . Intentiile ei sunt bune, tot ce face este din dragoste fata de copii in mintea ei, asa a vazut si la generatiile anterioare si ce face ea i se pare firesc, asa o persoana si la varsta a II-a , singur este foarte greu de convins ca greseste.ca si cum cineva i-ar lua scopul vietii.Copiii sunt si ei la randul lor victime, dependenti emotional printr-un santaj continuu , mama sacrificata pe altarul maternitatii, trebuie recompensata (desi deciziile de asa zis sacrificiu au fost intotdeauna ale ei personal si copii au venit pe lume din aceste decizii, nu li s-a facut un favor). In aceasta familie lucrurile nu se vor schimba. Un viitor copil al tau poate intra in randul sclavilor emotional al clanului sau poate fi ignorat in totalitate, acesta este modelul de familie pe care copilul tau il va avea drept exemplu in dezvoltarea sa sociala. Analizeaza-te pe tine in primul rand, analizeaza relatia pe care o ai cu mama ta (de exemplu fa un exercitiu mental in care tu esti mama ta si-ti spui tie ca unui necunoscut tot ce ti-ai invatat fica despre iubire ,casnice,relatii cu familia si ai sa vezi ce iese , poti sa faci asta si cu o prietena care sa te asculte fara intrerueri macar 5 minute) , Este foarte important sa stii cine esti tu inainte de ai cunoaste pe altii, sa stii foarte bine ce vrei tu si mai ales de ce, daca faci un lucru pentru ca asa face toata lumea , pentru ca asa este bine, asa zice Dumnezeu, sau din dragoste de tine. Trebuie sa te iubesti pe tine intai ca sa poti da partenerului si celorlati dragoste, nu o faci ,poti devenii ,,o soacra' si inca ceva, oamenii nu se schimba sau o fac destul de greu ,nu te amagii .

carmen46
Postat pe 6 Octombrie 2012 08:43
Problema ta nu e soacra ci viitorul tau sot, care nu stie sa puna limite mamei sale si sa se gandeasca la propria lui familie de care trebuie sa aiba grija in viitor.
Imi pare rau ca spun asta dar el trebuie sa faca ceva pentru ca voi sa fiti fericiti si nu tu...
Nu trebuie sa incepi nici o lupta cu ea pentru ca e din start pierduta daca iubitul tau nu e alaturi de tine...
ella75
Postat pe 6 Octombrie 2012 09:41
De la: garbo_8115, la data 2012-10-04 11:00:26garbo773, nu sunt chiar o copila si nu stiu ce ai vrut sa zici prin exemplul tau dar la noi e tocmai invers eu sunt la faculatate iar el are doar liceul.nu cred ca se pune problema ca nu sunt fata cu studii.poate pt ea tocmai asta e problema ca voi fi mai desteapta decat el.


Ce te face sa crezi ca esti "mai desteapta" pt. simplu motiv ca ai studii superioare? Am cunoscut multi PROSTI cu diploma , unii nu stiau sa scrie corect, altii nu stiau nici sa scrie si nici sa se exprime , etc ....In Romania diplomele se iau asa cum se iau , cand vei face o facultate in afara Romaniei chiar poti emite pretentii , pana atunci ....

Vis-a-vis de problema ta , daca va veti castiga independenta si cred ca e necesar din moment ce va ganditi sa va intemeiati o familie , cei din "marea" familie ( cei din partea ta , cei din partea lui ) nu vor mai avea nimic de comentat (sau asa ar trebui sa fie ) , in felul acesta nu le veti lasa loc de comentarii .... Cand stai cu mana intinsa , trebuie sa joci cum ti se canta .... Incearca sa nu le faci celorlalti calculul la bani si concentreaza-te mai mult la ce poti face tu , e mult mai sanatos ...Alegerea e a ta sau a voastra ....
Fata_Morgana
Postat pe 6 Octombrie 2012 10:12
Buna fetelor,

Vreau sa raspund prin acest mesaj la amandoua,atat fata in focul problemei cat si celei cu povestea atasata a varului sau. Cand soacra si ceilalti membrii ai familiei baiatului nu te place,chiar daca iubitul trece peste orice si-si ia inima in dinti decizand ce-i mai bine pt. el,toata viata vei avea de suferit din cauza animozitatilor. EL va fi mereu la mijloc. Indiferent ce vei face,nu va fi bine. Vei fi doar "mantaua de vreme rea" a tuturor,fiind folosita mereu doar cand au nevoie sa fie serviti sau ajutati cu ceva. Atunci,pe moment,VEI FI BUNA,dupa ce si-au vazut "sacii in caruta",iti vor intoarce iar spatele. Foarte rar se intampla ca o soacra sa-si revizuiasca atitudinea dupa ce a dat de greu si nora hulita a fost alaturi de ea. Eu spun toate acestea din proprie si amara experienta. Cand a fost nevoie de slugareala,eu am fost buna,dupa......nici nu voiau sa mai auda de mine. Cand soacra a fost grav bolnava a fost adusa la mine si internata in Bucuresti. Am ingrijit-o ca pe propria mea mama,poate chiar mai mult ca poate,poate se va indura si ma va accepta(deja dupa 7 ani de casnicie).Toata ziua eram la spital "bibilind-o ca pe un copil,lasandu-mi copiii mei singuri acasa la mila vecinilor,tot ca sa fie bine,dar.......nu a fost. Toata zbaterea mea a fos in zadar. Nici dupa 30 de ani de casnicie nu sunt dorita si acceptata total. Cand sotul meu a luat-o pe miriste parasindu-ma pt. o alta femeie nici macar nu au catidisit sa dea un telefon sa ma intrebe si pe mine despre ce e vorba. Au luat de buna doar varianta lui fara sa doreasca sa cunoasca si varianta mea. NIMIC.TACERE TOTALA. Probabil ca sunt fericiti ca au scapat de mine. Asa ca ai grija ce faci si la ce te inhami. Daca va iubiti si aveti incredere totala in puterea voastra de toleranta,atunci mergeti mai departe impreuna pe drumul vietii,dar dupa descrierea ta nu mi se pare a fi un barbat care stie ce vrea si care sa ia deciziile singur,dupa cum dicteaza inima ci dupa cum dicteaza mamicuta.
alimacri49
Postat pe 6 Octombrie 2012 10:39
Draga mea ,parerea mea e ca nici el nu e prea atasat de tine,daca te-ar iubi cu adevarat ar trece peste tot.Nu poti sa-i interzici sa aiba legatura cu mama lui,tu trebuie sa te adaptezi situatiei ,si tine minte ,pentru scandal e nevoie de 2 daca unul tace si celalalt va tacea in final.Deci eu zic sa analizezi serios relatia ta cu iubitul tau ca restul se rezolva de la sine,nu traiesti cu mama lui,despre ajutor ,nu astepta numic de la altii si vei fi implinita.
Toate cele bune si multa fericire :).
aurora_o2003
Postat pe 6 Octombrie 2012 10:41
Am si eu aceeasi problema, e si mamos, si soacra pana in ziua de azi (dupa 2 ani de casatorie cu fiul ei) imi zice sa-l las. Am fost o proasta ca nu am pus punct mai inainte, ma chinui mult. Iar el.... O asculta, zice ca-si vede de pb noastre insa atat de tare il doare parerea ei despre noi 2, incat ishi gaseste refugiul in jocuri de noroc:(. Mi-a ramas sa invatz un singur lucru: sa-mi ascult creierul, nu inima. Daca nu l-as iubi, l-as lasa si maine. Am ajuns sa ma rog la Dumnezeu, sa-mi treaca sentimentele, pt ca rugile vis-a-vis de soacra si jocurile de noroc, sunt inutile. Sfatul meu este sa va despartiti! Oamenii nu se schimba, nici soacrele, nici viitorii sotzi. Ea va fi contra ta intotdeauna iar el va fi mamos in continuare. Daca esti pregatita sa traiesti cu asta toata viatza,... Atunci fa-o!!!
P. S.: barbatzii mamoshi sunt foarte slabi, emotional vorbind. Sunt mamosi, pt ca mama i-a protejat intotdeauna si nu pot lua viatza in piept, cu toate relele si bunele, iar " mamica" lui va fi la curent cu tot ce se intampla in casa voastra!!!


LASA-L... Viatza e foarte scurta, nu o trai in chin!!!!
garbo054252
Postat pe 6 Octombrie 2012 10:48
Chiar daca trece peste nemultumirile mamei sale, fiind mamos ii va sta in suflet mereu situatia asta. Nu stiu daca e bine sa dau exemplul meu, dar prin cate am trecut din cauza ei si a sotzului meu, am ajuns la concluzia ca nu merita sa incerci sa schimbi pe cineva si sa treci de fiecare data peste problemele astea, inghitzand si tacand din gura. Te consumi, si nelinistea interioara duce la probleme si mai mari, de ordin psihic si fizic (valabil pt amandoi, si pt sotz si pt sotzie)
garbo054252
Postat pe 6 Octombrie 2012 11:11
Cand am scris povestea mea,ma asteptam si la critici si la sustineri.oricum va multumesc tuturor pt sfaturi.o sa ma gandesc foarte bine si o sa i-au decizie.
garbo_8115
Postat pe 6 Octombrie 2012 11:27
Trebuia s-o spele la fund pe soacra (la propriu) k sa inteleaga ca e de treaba... si daca spune ca o iubeste mai mult decat pe copiii sai, crezi ca e sincera??? Sau ca doar are nevoie de ea???
garbo054252
Postat pe 6 Octombrie 2012 11:27
De la: quasaria, la data 2012-10-06 07:37:48ca sa fiu sincera, nici eu nu te-as vrea daca ai aparea tu brusc in familie sa imi dictezi citi bani sa dau carui copil si cit sa pun la nunta. Daca a stat 5 ani jumate in Italia, e strict problema ei - si in nici un caz nu pe roze se sta in afara. Nu ai fost in pielea ei cind a fost vorba de dezavantaje, nu esti in pielea ei nici cind e vorba de avantaje. Si nici nu esti indreptatita sa ceri nimic.

Ia ia-ti barbatul de mina si vedeti-va amindoi de finantele si nunta proprie, si vezi ce mai are de obiectat....


Probabil la fel vei face si tu cand fata ta va creste mare si nu vei fi de'acord cu alesul inimii sale. Fata a spus deja ca iubitu' sta la EA, ca a ajutat'o pe viitoarea soacra de cate ori a putut.. Nu a pomenit ca verifica finantele ei si nici ca ii dicteaza ce sa faca.. Aici nu era vb de cat se chinuie romanii in strainatate, chiar mama ei este plecata, lucru care reiese din ce a scris. Doamne, urla efectiv frustrarea in toate postarile tale, cu scuzele de rigoare.
b727ana
Postat pe 6 Octombrie 2012 12:16
mandalo nel suo paese, cosi si dice in italiana, lui e mamalui.
e prendi la vita da capo.
non devi consumarti per una cosa di genere , sara sempre cosi, no si puo cambiare
chi e con l;a mama sara sempre con la mama, anche che tu sarai la nuora piu buona del mondo. Ti auguro buona fortuna
Floricapop
Postat pe 6 Octombrie 2012 12:26
Tu te mariti cu el, nu cu familia lui. Daca el nu e de partea ta si daca, pt el, cuvantul mamei lui e mai important decat orice altceva, nu are sens casnicia voastra. Lucrurile nu se vor schimba dupa nunta.
Daca el chiar vrea sa intemeieze o familie cu tine, te trateaza corespunzator, si tu simti ca el e cel potrivit pt tine, fa abstractie de soacra-ta; ignor-o.
Marinia
Postat pe 6 Octombrie 2012 12:39
De la: Floricapop, la data 2012-10-06 12:26:58mandalo nel suo paese, cosi si dice in italiana, lui e mamalui.
e prendi la vita da capo.
non devi consumarti per una cosa di genere , sara sempre cosi, no si puo cambiare
chi e con l;a mama sara sempre con la mama, anche che tu sarai la nuora piu buona del mondo. Ti auguro buona fortuna

Mai...Care ati ascuns dictionarul ?
Rotty
Postat pe 6 Octombrie 2012 12:48
Rotty, permite'mi sa'ti traduc
Citez...
"am plecat in italia si am uitat sa scriu romaneste. De inteles, inteleg si citesc romaneste, dar...sa vezi....cred ca e de la aer...in fine, sa fiti sanatosi, eu aici sunt bine, primesc salar' in euroi si vroiam sa ma laud ashea nitzel cat is eu de isteatza foc de lemne... o sa va mai scriu,,,cand invat cuvinte noi"

Ai inteles, Rotty draga ?

b727ana
Postat pe 6 Octombrie 2012 13:26
incearca sa nu astepti prea multe de la mama lui si nu incerca sa rezolvi situatia cu certurile, nu vei reusi prea multe... ba dimpotriva se va inrautati si mai mult.

Te casatoresti cu el nu pentru ca sa traiesti cu toata familia lui.
Daca cu adevarat il iubesti si el la fel tine la tine faceti o nunta ca la catolici si traiti fericit!!!
elisavuri
Postat pe 6 Octombrie 2012 13:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
RATIUNE SAU SUFLET? 127 De la: jeje2011 4 Iulie 2011 08:23
A cumparat cineva genti de pe manuels.ro?? 1 De la: garbo_506298 4 August 2020 11:31
Relatie cu un barbat cu probleme adevarate 134 De la: Jojolin 14 Septembrie 2010 04:27
Cadou! :) [ Criza de timp.si inspiratie] 8 De la: Doara 29 Noiembrie 2010 19:27
MACA 4 De la: Cassey 9 Iulie 2009 14:43
Setari Cookie-uri