Servicii psihoeducationale

Stimat forumisti

Va adresez aceasta scrisoare de intentie, cu dorinta de a colabora cu dumneavoastra, in situatia in care, informatiile urmatoare se pliaza pe anumite nevoi de-ale copiilor din familia dumneavoastra.
Am absolvit Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, la Universitatea din Iasi. Consider ca in anii de studentie am acumulat cunostinte in psihologie, iar aceste informatii mi-au fost si imi sunt folositoare in lucrul cu adultii, dar mai ales cu cei mici. De doi ani am inceput sa pun in practica aceste cunostinte, combinate cu abilitati utile domeniului educational. In activitatea mea ca institutor, m-am confruntat cu multe situatii neprevazute, in care parca nu ma ajuta cu nimic ceea ce stiam, dar incet, incet, am depasit acele situatii, am invatat din ele si am capatat mai multa incredere in mine si mai multa experienta.
Sunt o persoana dinamica, cu aptitudini de comunicare, in mare parte dobandite din experienta profesionala si umana. De asemenea, sunt responsabila, flexibila, hotarata si interesata de perfectionarea profesionala in domeniul psihologic si psiho-pedagogic.
Imi doresc sa am sansa de a colabora cu dumneavoastra, pentru a-mi putea pune in evidenta capacitatile intelectuale, dar mai ales, pentru a da o mana de ajutor cadrelor didactice, parintilor si copiilor. Adesea, parintii nu au timp, rabdare si poate nici cunostintele necesare conturarii caracterului propriului copil. Se simt uneori dezorientati si nu stiu cum sa actioneze. Da, meseria de parinte e poate cea mai grea. Sunt multe probleme cu care se confrunta foarte multi parinti: usoare tulburari comportamentale ale copiilor, agresivitate, timiditate crescuta, comunicare deficitara, usoare tulburari de atentie, sau pur si simplu copiii respectivi au nevoie de o indrumare mai atenta, pentru ca fiecare parinte isi doreste tot ce e mai bun pentru al sau copil.
As vrea doar sa contribui la implementare unei conceptii corecte si obiective a rolului pe care-l are psiho-pedagogul, consilierul scolar si psihologul, in cresterea armonioasa, formarea caracterului si dezvoltarea personala a copiilor.
Copiii sunt bombardati cu informatii din toate partile: sub forma de cuvinte, imagini sau sunete. Acestia sunt factori greu de gestionat, care duc la unele reactii ale copiilor pe care nu ni le putem explica. Asta nu inseamna ca respectivul copil e cu deficiente sau nu e un copil normal. Are nevoie doar de un model bun si de multe explicatii, care au un impact extraordinar, atunci cand discutiile sunt fata in fata si sunt purtate de oameni care inspira incredere copiilor. Cuvintele benefice se implementeaza in inconstientul lor si pot sterge anumite informatii mai nepotrivite. E important ca parintii sa vina primii cu informatia, deci sa previna, nu sa trateze.
Aici, parintele are un rol important, iar acesta trebuie indrumat la randul sau. Chiar si o discutie, o observatie sau o strangere de mana, il poate ajuta. Copiii sunt deosebiti, dar trebuie indrumati inca de mici, deoarece la varsta lor, caracterul este in formare si este mai usor sa le modelam calitatile, iar aici, parintii au cel mai mare rol. Starile parintilor, emotiile lor, cuvintele si starea de spirit pe care acestia o au, toate contribuie la modelarea caraterului si personalitatii copilului.
Concret, am lucrat cu o grupa de aproximativ 7 copii prescolari de diferite varste. Am aplicat programa scolara, fiind angajata ca institutor. Insa, nu m-am putut abtine sa nu observ detaliile si sa actionez acolo unde s-a putut, iesindu-mi putin din rolul de educator.
An avut contact si cu scolari, pana la clasa a IV-a. In mod deosebit am lucrat un un copil care avea o forma usoara de dislexie. Practic, am aplicat exercitii si tehnici ce tin mai mult de logopedie, aceasta nefiind specialitatea mea, dar in timp, evolutia a fost vizibila.
Pe scolari i-am supravegheat chiar in realizarea temelor. Nu sunt invatatoare oficial, dar am raspuns si acestei provocari, chiar descurcandu-ma. Ce-i drept, ei nu se lasa modelati atat de usor ca si prescolarii, dar se poate ajunge la un nivel fructuos de comunicare si cu ei.
La baza pregatirii mele pedagogice, sta modulul pedagogic si experienta acumulata. De un an, am inceput cursuri de formare continua si de dezvoltare personala. Aceasta, pentru o viitoare cariera in psihoterapie, dar si pentru evolutia personala.
Ma pasioneaza tot ce tine de acest domeniu, sunt o persoana serioasa si cer seriozitate, la randul meu.
In acest moment, lucrez individual si vreau sa-mi extind colaborarea.
Daca veti considera ca motivatia si calificarea mea sunt oportune pentru obtinerea unei colaborari, sunt disponibila in orice moment, pentru a fi contactata in vederea discutarii detaliilor.
Va multumesc,
Cristina Budulai.
cristinabudulai
Postat pe 27 Mai 2012 21:27

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
De ce oare femeile depind de gandirea barbatilor si nu gandesc individual? Eu una cred ca femeile de copile nu au fost lasate sa gandeasca individual,,pt ca au trebuie sa slugareasca tatii si fratii,care au fost invatati sa faca nimica,,,nemernici mai sun 24 De la: ingerasulluptator 16 Aprilie 2012 21:04
Buna! 29 De la: lady_in_black1 9 August 2010 10:22
concediu de maternitate 8 De la: office_salinasusesi_ro 15 Septembrie 2010 11:27
PENTRU OMUL DIN TINE ! 119 De la: liaiedera 5 Aprilie 2010 19:39
buna ziua 1 De la: flovigab84 16 Octombrie 2008 16:19
Setari Cookie-uri