premergator

buna tuturor... raul al meu in 24 face 5 luni si astazi i-am cumparat un premergator si l-am pus in el si ii place destul de mult.. e bine k l-am pus in el?? nu e prea devreme??
voi knd ati pus bebici in premergator?
ale_micutza
Postat pe 16 Aprilie 2010 20:35
ale_micutza si al meu vroia sa mearga repede si ii placea in premergator,dar eu am ajuns la concluzia ca nu-i prea bun premergatorul pt ei.
Si pt puisorul tau este destul de devreme .
Asta e parerea mea.
Si eu am vrut sa-l pun de la 5 luni,pt ca vroia sa stea toata ziua in piciouse sustinut,dar la concluzia asta am ajuns eu ,dupa ce l-am pus la 6 luni cand deja statea in fundulet. Si el care inainte mergea f frumos sustinut,nu mai stia sa paseasca frumos. Si doar ca l-am pus de vro cateva ori 5 min.
Asa ca am renuntat total la el,l-am pus pe covor,ne-am jucat,i-am aratat cum se emrge de-a busilea si la 6 luni jum mi-a mers de-a busilea,apoi la 7 luni se ridica singur in picioruse si acum la 8 luni jum merge dar tinandu-se de ceva.
Deci parerea mea este ca nu se dezvolta asa repede daca mergea in premergator. Si o reinvatat sa mearga frumos,nu merge pe varfuri si paseste frumos.
Al meu premergator l-am pus la pastrare,nu l-am mai folosit deloc(chiar daca era inebunit dupa el,era super fercit in el,dar nu era bun pt el)
bau
Postat pe 16 Aprilie 2010 21:57
parerea mea este ca l-ai pus prea devreme gandeste-te la oasele si la coloana lui

banuiesc ca nici nu sta in fundulet singurel foarte bine,sau poate ma insel.
parerea mea este ca l-ai pus prea repede,eu l-am pus pe robert pe la 7 luni jumate dar foarte putin,doar cand aveam treaba si chiar nu puteam de el dar in rest am preferat sa il las sa se chinuie singurel sa faca pasi e mai bn asa.
anaROBERT
Postat pe 17 Aprilie 2010 11:40
ale_micutza e mult mult mult prea devreme, la 5 luni??? sub nici o forma nu trebuie pus asa devreme, abia pe la 8 luni il poti pune si atunci maxim 10 minute, cam de 2/3 ori pe zi. Nu va grabiti, e in joc sanatatea micutilor vostri. Vezi ca mai sunt subiecte despre premergator, cauta pe forum. Sanatate la micut.
ane_mary_kidz
Postat pe 18 Aprilie 2010 14:35
multumesc.. eu l-am pus k doar asa mi-au zis toate rudele k doar nu are nik! si mno ce sa zic.. ii place dar nu l-am lasat mai mult de 10 minute pe zi!
ale_micutza
Postat pe 19 Aprilie 2010 00:10
e foarte bine ale_micutza ca nu il lasi acolo pana uiti de el este un inceput bun
anaROBERT
Postat pe 19 Aprilie 2010 00:26
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 22 Aprilie 2010 16:23
sigur ca lui ii place ale_micuta, dar nu e sanatos pentru coloana lui si nu numai.
Mai ai rabdare, are timp.
ane_mary_kidz
Postat pe 22 Aprilie 2010 23:51
ale_micuta chiar daca lui ii place este mult prea devreme ptr premergator deoarece muschii lui nu sunt ata de puternici sa ii sustina spatele si asa isi va forta coloana, ai grija problemele pot aparea mai tarziu nu neaparat acum, oricum tu faci cum crezi !!!
cory_emy
Postat pe 23 Aprilie 2010 00:05
Mie mi-a spus medicul sa-l pun in premergator numai atunci cand reuseste sa se ridica singur in picioare in patut, sprijinindu-se de marginea patutului.
Ca drept urmare l-am pus in premergator pe la 10 luni .
Asa ca ai grija, nu forta lucrurile, sa nu-ti para rau mai tarziu.
stancorina
Postat pe 23 Aprilie 2010 07:54
Andrei al meu are acum 11 luni si jumatate. L-am pus la 5 luni in premergatorul primit de la matusa lui, de vreo 2 ori pe zi cate jumatate de ora. Ii placea foarte mult, iar noi eram foarte incantati ca se poate deplasa singur (de fapt impingea cu amandoua piciorusele odata, cu varfurile, si statea aplecat in fata). Am tot auzit pareri in jur ca nu are inca oasele bine formate si dupa vreo saptamana nu l-am mai pus. La vaccinul de 6 luni doctorita ne-a insirat cateva motive pentru care nu recomanda folosirea premergatorului: 1. Se obisnuiesc sa impinga cu varfurile si vor merge mult timp pe varfuri, 2. Pornesc mai greu singuri in picioare pentru ca le e mai comod cu acest sprijin, 3. Pe baieti ii poatre afecta sa se sprijine prea mult pe oute.
Desi nepotelul meu a folosit premergator si e foarte bine, mi-am ascultat doctoritza si nu am mai folosit premergatorul deloc. Andrei s-a ridicat singur in picioare in patutul lui la 6 luni; la 7 luni deja mergea tinandu-se de tarc sau canapea , masutza etc iar de la 9 luni merge fara sprijin.
anca_si_andrutu
Postat pe 23 Aprilie 2010 13:04
va multumesc o sa tin cont de ceea ce mi-ati spus!
ale_micutza
Postat pe 23 Aprilie 2010 14:45
Fetita mea are 4 ani si sase luni, nu a stat nici odata in premergator pentru ca nu a avut voie. Daca intrebi un ortoped iti v-a recomanda sa nu pui copilul in premergator pentru ca ii deformeaza mersul. Acum parerile sunt impartite. Trebuie sa stii ca la 5 luni este cam devreme chiar daca ei sunt tare bucurosi pentru ca stau in picioare. Se poate deforma si coloana la varsta asta. Intreba totusi un medic.
mihalex1
Postat pe 23 Aprilie 2010 16:03
Draga mea, chiar nu este indicat sa-l pui in premergator si mai ales de la o varsta atat de frageda. Eu am un baietel de 2 ani si trei luni si o fetita de aproape 9 luni. Fetita re niste probleme la sold, o luxatie pe care o tratam la Budimex cu masaj si gimnastica, iar kientoterapeuta de acolo ne-a explicat ca nu ar trebui sa punem un copil complet sanatos in premergator, daramite unul cu probleme. Tot ea mi-a spus ca, in ultimul timp, tot mai multi medici au incetat sa mai recomande folosirea premergatorului.

Toate cele bune.

Mihaela
Filipa_kidz
Postat pe 23 Aprilie 2010 16:53
Sfatul meu e sa fii tare atenta.Eu am pus baietelul in premergator de la 6 luni si dupa 1.5 luni am observat ca pune piciorusul inspre exterior cand paseste .M-am alarmat si am consultat un medic specialist. Nu iti spun ce sapuneala mi-a tras cand a vazut ce facusem, efectiv el era foarte fericit in premergator dar nu avea forta necesara sa il impinga si isi forta piciorul.Am aflat ca in special toti medici straini condamna folosire premergatorului si sustinerea copilului pt a pasii pana nu se apuca cu manutele si se ridica singur.Eu cu rbdare si masaje am reusit sa evit un handicap pe care il putea avea copilul din vina mea.Altii nu au patit asa ceva dar fiecare cu riscul lui!
Baietelul meu are 5 ani si e perfect sanatos.Iti spun ca premergatorul era de calitate m-a costat acum 5 ani 1.5 mil deci nu calitatea e vinovata ci depinde de copil si structura osoasa dar doctorii spun ca e foarte periculos.
Eu acum locuesc in italia si iti spun ca aici nu exista premergator si nu ii pun copilului caciulita nici iarna.
FILLIA
Postat pe 23 Aprilie 2010 19:34
buna mamici.. fetitza mea acum la 4 luni jumate se impinge deja in picioare daca o tin asa in sus pe mine.. sau daca sta pe burta si are in ce se impinge.. e tare vioaie..cu toate ca a fost mica la nastere.. cei din jur imi tot zic de premergator pentru lunile viitoare.. ca uite ce vioaie e si sigur in lunile viitoare o sa ii placa... eu nus... parca nu l-as cumpara..ca mi firca ca nu o sa mai vrea sa mearga singura dupa aceea. si in plus fetiza a avut la nastere un pic talpica in interior de la pozitia din burtica... oricum vedem ce zice doctorul... dar mie parca nu imi inspira incredere
.. multa sanatate la bebici!
adryaana
Postat pe 26 Aprilie 2010 13:19
aceeasi problema cu laba piciorului am avut-o si eu cu Adriana cand era bebelus
am fost cu ea la control la medicul de familie care m-a trimis la ortoped acolo medicul a recomandat o fasa ghipsata dar un a afost recomandare lui si alta a facut tehnicianul
bun i-au fost puse mabele glezne dar nu in fasa ghipsata ci in ghips am plecat acasa unde i-am dat tot jos ca devenise irascibila nu mai suporta nimic pe picioruse l-am dat inainte sa apuce sa se usuce ghipsul si la revedere de atunci nu i-am mai facut nimic asa ca las-o in pace o sa vezi pe parcurs cum se comporta
tusi_Oli
Postat pe 26 Aprilie 2010 13:29
Eu pe David nu l-am pus deloc in premargator desi toata lumea imi spunea sa il pun.La 7 luni s-a ridicat in picioare singur in patut iar la nici 10 luni mergea singurel.Fetita ta oricum e prea mica si parerea mea este fara premergator
andre_david
Postat pe 26 Aprilie 2010 13:49
buna,am citit la filia7711 k in italia nu snt sau nu folosesc premergatoare.nu styu cum de nu a vzt ea premergatoare k snt in toate magazinele.in fine si eu snt de parere k premergatorul nu este bun,,,,dar acm depinde de copil,nepotelul meu a folosit premergatorul si nu a avut nimik
alessya_kidz
Postat pe 26 Aprilie 2010 13:58
Pentru allesya: scuzama eu sunt in Italia de 7 luni si sincer nici in magazinele de copii si nici in supermagazinele din Torino nu am vazut premergatoare.
Oricum am mai spus , foarte multi prieteni au folosit premergatorul si nu au patit copii nimic , in schimb eu nu am fost atat de norocoasa. Dar oricum premergatorul si infasatul copiilor mi se pare o prostie. Copilul meu a mers in picioare si fara premergator pt ca nu l-am mai folosit dupa intamplare. Ramane la aprcierea fiecaruia.
pupici!
FILLIA
Postat pe 26 Aprilie 2010 15:11
pentru faza cu caciulita... acum nu poti compara temperaturile de iarna din romania (cu minus... 20 de grade) cu iarna din italia
pinicuta
Postat pe 26 Aprilie 2010 15:18
Salutare dragi mamici va vorbesc in calitate de fiziokinetoterapeut dar nu si de mamica ... premergatoarele nu sunt bune pentru dezvoltarea mersului la copii si am sa va spun de ce: daca va folosi premergatorul copilul va invata sa meraga pe varfuri si mai mult cu spatele; initial se invata mersul in lateral as aca lasati copiii sa merga pe langa pat sau in patut; folositi hamurile pentru invatarea mersului sunt mult mai sanatoase decat premergatoarele (nu stiu daca va amintiti dar bunicile noastre ne puneau un fular pe sub brat si ne invatau sa mergem... o metoda mult mai sanatoasa) si sa nu uitam ca la 5 luni piticul abia sta in sezut. E bine sa cititi de 2-3 ori ce ar trebui sa faca un pitic la varsta sa si sa nu-i fortam coloana ... ca sa nu va reprosati mai tarziu ca din cauza d-voastra are copilul probleme. Pupici si o zi minunata ... Kineta
kidz006186
Postat pe 26 Aprilie 2010 17:40
fillia crede ma ma mir k in magazinele din torino nu sunt premergatoare;u acm tot in torino esti?
alessya_kidz
Postat pe 27 Aprilie 2010 11:31
acum sincer sa va zic si cu premergatorul sunt pareri pro si contra! lui raul ii place foarte mult in el si deseori cand il scot de acolo incepe si plange!
dar maine trebuie sa ma duc la controlul lunar cu el si voi vedea ce zice si doctorita! mama m-a pus pe mine in premergator la 4 luni jumate si mno eu nu am nimic! acuma fiecare bebic e diferit! nici nu stiu ce sa zic
ale_micutza
Postat pe 27 Aprilie 2010 12:11
asa este ale_micuta,dep de copil.am mai sp nepotelul meu a mers in premergator si nu are nmk,
alessya_kidz
Postat pe 27 Aprilie 2010 12:15
ale micutza u esty in romania?
alessya_kidz
Postat pe 27 Aprilie 2010 12:29
dada... sunt in romania cu copilasul! sotul meu e plecat dincolo! locuiesc in baia mare
ale_micutza
Postat pe 27 Aprilie 2010 12:50
aha,acm inteleg dc esty trista,el este in italia nu?
alessya_kidz
Postat pe 27 Aprilie 2010 12:53
buna ale _micutza. ce faci? ce face bebele? ati inceput diversificarea??
aly_fab
Postat pe 27 Aprilie 2010 12:58
nunu! el este in franta! in paris!

diversificarea??? poi a papat un picut de mar cu biscuite, suc de morcov si suculet de portocale!
atat... nu stiu ce sa ii mai dau! si ma tem!
ale_micutza
Postat pe 27 Aprilie 2010 13:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
pedepse 33 De la: office_salinasusesi_ro 7 Iunie 2010 21:33
Bona luna iulie 6 De la: cris_kidz 9 Iulie 2009 10:30
supliment pastilute cu fluor? 11 De la: office_salinasusesi_ro 21 Aprilie 2010 08:55
prenatal 1 De la: garbo185246 5 Februarie 2011 10:26
sora vitrega 6 De la: anaROBERT 9 Mai 2011 00:03
Setari Cookie-uri