ghid pentru o viaţă împlinită

retete de drob

Comentarii pe articolul "Retete usor de preparat"

vicolmelania
Trimis de vicolmelania la 29 Martie 2007, ora 16:42
multumesc pentru retete...imi place sa-mi rasfat sotul gatindui mai tot timpul ceva nou..as ruga cititoarele sa-mi dea cateva retete de drob care sa nu contina organe de miel.stiu o singura reteta si totusi as dori ca anul acesta de pasti sa incerc altceva...multumesc anticipat.
 
valivalcu
Trimis de valivalcu la 29 Martie 2007, ora 19:50
pt.vicolmelania -drob din creier (de porc) daca esti obisnuita cu drobul nu tb sa-ti spun cantitati, eu le pun "ochiometric" dar contine: creier de porc, ciuperci, evident marar si ou pt.a se lega.. piper si alte condimente dupa gust... neaparat se coace intr-un aluat, altfel se lipeste de tava (aluat clasic: faina, putina drojdie, un pic de ulei si un strop de otet.. foarte putin sa nu iasa un aluat otetit..) imi cer scuze ca nu am rabdare sa evaluez cantitati dar pt. doua tavi ca de chec de ex. tb. aprox. 1,5 kg.creier fiert putin si apoi maruntit nu foarte tare - la cutit nu la masina de tocat... restul tine mai mult de gust.. imi cer scuze ca nu am rabdare sa evaluez toate cantitatile, dar presupun ca daca te pricepi la drob nu-i o problema sa apreciezi cantitatile (de ex. merg ciuperci min. 1cutie, maxim 2) a, si pt. orice eventualitate, daca nu ai vechime intr-ale bucatariei: tava se unge totusi cu ceva (ulei, unt, margarina) inainte de a se pune foaia de aluat, ceva mai grosuta decat cea de placinta, dar nici prea groasa, iar ca marime tb. calculata a.i. sa acopere umplutura de drob... pt.a nu deveni prea tare si sfaramicioasa, dupa ce scoti drobul de la cuptor acoperi 10-15 min tava cu un prosop.. succes
 
vicolmelania
Trimis de vicolmelania la 29 Martie 2007, ora 20:22
multumesc frumos vali, pentru reteta,sunt convinsa ca toti musafirii mei vor aprecia noua mea reteta de drob.
 
valivalcu
Trimis de valivalcu la 30 Martie 2007, ora 20:08
cu multa placere melania, si mie imi place sa gatesc pt.sotul meu feluri noi, cred ca de aceea am raspuns, uite ca astazi stau mai bine cu timpul si nu ma pot abtine sa nu continui... in caz ca nu te mai intorci la mesaj, macar poate folosi altcuiva precizarea... si in general imi face placere sa gatesc, nu am timp pe cat de mult imi place sa fac asta...si mie mai imi place ca mancarea sa si arate f.bine de aceea m-am gandit sa fac si niste precizari ref. la aspectul drobului.. cum fac eu ca sa arate si mai "vesel".. folosesc fie decorul clasic as spune, cel putin pt. regiunea noastra, nu stiu in alte zone cum se face (cel cu jumatati de ou fiert asezate la mijlocul tavii -pui in tava aprox. jumatate din compozitia pt.drob, asezi pe toata lungimea tavii jumatati de ou fiert, incap 5-6 jum., a.i. la taierea in felii acestea arata cam ca niste semilune), fie folosesc un decor din morcov.. drobul din creier cu ciuperci are o culoare mai palida sa spun asa, si ceva pt. "inveselit" nu-i strica... partea verde o asigura mararul.. deci mai folosesc in loc de jumatati de ou feliute de morcov fiert, taiate pe lungime, a.i. in sectiune aduc cu un fel de triunghiuri,ori din morcovul fiert crestezi, scoti trei fasii, nu prea adanci, crestezi de doua ori pt. fiecare,scoti deci de la distante aprox. egale,pe lungimea morcovului trei bucatele, le-as descrie de forma triunghiulara in sectiune cu virful spre interiorul morcovului; partea care ramane fara acele crestaturi, cand o tai in rondele arata cam ca o floricica sa spun asa.. poti exersa pe un morcov crud si daca nu-ti iese... par ciudata cu atatea explicatii, dar nu stiu cum s-o explic mai bine ca sa vezi rezultatul final.. sau poate cunosti deja modelul.. merge si la alte retete, de ex. si pt. morcovul rondele de la supa.. daca prinzi ideea e destul de usoara, asa cu atatea explicatii deja iti vine sa renunti, nu? Nu tb. taiat prea mult, daca ajungi aproape de interiorul morcovului, el are un fel de doua straturi, cel de deasupra se desprinde in bucati daca ajungi cu crastaturile prea in inteior..ma opresc, cred ca deja exagerez,m-am entuziasmat prea rau, cred ca ma gandesc prea mult la pregatirile culinare pt.paste si daca nu pot executa inca nimic, macar sa vorbesc... succes si pofta buna la drob,fie el cu sau fara "decoratiuni"
 
vicolmelania
Trimis de vicolmelania la 30 Martie 2007, ora 20:37
vali si eu pun oua fierte in mijlocul drobului,dar intregi,nu le tai,si morcovul deasemenea ...in loc de semiluna se vad rondele do ou sau morcov.intodeauna fac 2 tavi de chec,iar una este cu ou la mijloc,cealalta cu morcovi.cand le tai si le pun pe platou pun o felie cu ou una cu morcov si tot asa...intelegi tu. asa am invatat eu de la mama(zona munteniei).sincer aici unde sunt casatorita(zona dobrogei)am vazut ca nu pun nimic la mijlocul drobului,sau poate nu am vazut eu in cei 15 ani de cand sunt in constanta.multumesc frumos si te mai astept oricand cu noutati.
 


Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.
Ultimele stiri din Forum
×
Forum