ghid pentru o viaţă împlinită

Secrete privind prepararea carnii

Comentarii pe articolul "Secrete privind prepararea carnii"

damiuli
Trimis de damiuli la 28 August 2007, ora 08:36
Multi ani nu am mancat carne de oaie. Am aflat de vreo doi ani ca este o carne gustoasa si mai sanatoasa si am inceput sa ma interesez despre cum se prepara. Astfel, am aflat de la un taran autentic care are oi in gospodarie o reteta pe care o prepar si eu. Am invatat sa fac o pastrama de casa foarte gustoasa. Prepar un bait din apa, condimente si otet: pun apa la fiert cu boabe de piper, mustar, coriandru, enibahar, dafin (cate putin din fiecare) si altele pe care le aveti in bucatarie. Fierb apa aceasta cateva clocote dupa care sting si adaug un pic de otet (cam 1/6 din cantitatea de apa)si 2 lingurite cu bicarbonat de sodiu alimentar pentru fragezirea carnii. Introduc carnea de oaie portionata deja in acest bait si o las cateva ore sau de seara pana dimineata. Scot carnea si o pun intr-un vas roman cu capac sau un ceaun cu capac sau vas Iena cu capac, la cuptor la foc mediu timp de 1,5-2 ore. E foarte gustoasa si frageda!
 
ohayaa_soso
Trimis de ohayaa_soso la 28 August 2007, ora 15:06
Eu nu mananc carne de miel ,oaie sau capra.Intrebarea mea este daca carnea isi mai pastreaza mirosul dupa ce a fost tinuta in acest bait?Sotul meu este mare amator de asemenea carne ,iar eu pana acum tineam carnea intr-o marinata(ulei de masline,vin alb ,busuioc,foi de dafin,usturoi si menta)de pe o zi pe alta,dar parca tot avea carnea miros.Astept raspuns!Multumesc!
 
damiuli
Trimis de damiuli la 29 August 2007, ora 19:07
Sa stii ca si eu cam intorceam privirea de la carnea de miel sau oaie, dar de cand cu reteta asta e OK. Cand o scoti din baitul asta nu mai miroase! Incearca, poate iese bine. Succes!
 
damiuli
Trimis de damiuli la 29 August 2007, ora 19:08
... s-ar putea ca alte gospodine sa aiba retete mai reusite. Astept cu interes si alte sfaturi mai bune!

 
satuha
Trimis de satuha la 30 August 2007, ora 09:11
Carnea de miel e consumata de orice ,,mofturos" daca inainte de preparare se freaca cu o jumatate de lamaie.
 
ohayaa_soso
Trimis de ohayaa_soso la 30 August 2007, ora 16:30
Daca spuneti ca nu mai are miros o sa incerc cu bait.Poate pana la urma o sa si mananc.Multumesc!!
 
lucia1782
Trimis de lucia1782 la 25 Septembrie 2007, ora 22:29
Puteti sa trimiteti retete prin optiunea "trimite reteta" si in scurt timp vor fi publicate pe site.Astfel aveti posibilitatea prezentarii retetei mai multor persoane precum si mai multe comentarii.Va multumim
 


Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.
Ultimele stiri din Forum
×
Forum