Pentru ca vara a venit si ne pregatim sa plecam in vacanta, iata o lista de alimente minune ce stimuleaza metabolismul, accelerand procesele de arderi calorice.

Extrasul de ceai verde – Acesta poate fi obtinut in mod regulat din ceai sau, ceva mai concentrat, din capsule. Camelia Sinensis, planta din care se face ceaiul verde este o bogata sursa de epigallocatechin gallate (ori egcg), catechina care accelereaza procesele sistemului nervos si grabeste consumul de calorii.

Dintre ierburile pentru ceai, iata care sunt cele mai energizante sugestii: dintre ceaiurile chinezesti, cele mai populare sunt ceaiul verde, ginsengul si schizandra. Totusi, stimulente precum ephedra si huang trebuiesc evitate, iar oricare din oerburile ce nu le-ati mai incercat trebuiesc introduse in dieta doar la sfatul medicului. De pilda, ginsengul este contraindicat hipertensivilor, iar multe dintre plantele energizante pot fi daunatoare gravidelor.

Dintre remediile cu provenienta din America de Sud se recomanda ceaiul mate si echinaceea. Ceaiul mate este cu mult mai nutritiv si energizant decat cafeaua si provoaca energie pura, nu stari de agitatie sau nervozitate. De asemenea, stimuleaza activitatea glandei tiroide.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Grapefruit-ul – Este denumit si super fructul dietelor si nu numai ca este bogat in vitamina C, dar si contribuie la scaderea nivelului de insulina din corp, aceasta fiind responsabila pentru stocarea grasimilor in organismul uman. De asemenea, este bogat si in fibre care necesita consumul a mai multe calorii pentru a fi procesate.

Iaurtul – Este o combinatie ideala de proteine si culturi pro-biotice saraca in calorii si extraordinar de benefica pentru digestie.

Migdalele – Acestea contin acizi grasi esentiali care sunt folositi in procesele metabolice. Tot acizii grasi sunt cei care ajuta si la curatarea tenului, insa aceasta e o alta poveste. Totusi, fara excese: migdalele sunt extrem de bogate in calorii si deci intre 30 si 40 de grame pe zi sunt suficiente (insa fara sare).

Carnea de curcan – Carnea de curcan este cea mai slaba in colesterol si grasimi saturate, insa ultra-bogata in proteine ce contribuie la crearea acelor muschi “supli si devoratori” de calorii care ne accelereaza metabolismul.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

Merele – Ca si grapefruit-ul, aceasta gustare sanatoasa este plina de fibre si vitamine. Important de retinut este ca merele trebuiesc mancate cu coaja pentru a beneficia de un aport maxim de fibre.

Spanacul – Putem fi siguri ca Popeye marinarul stia ce face atunci cand manca spanac. Aceste ne mentine intr-adevar in forma si sanatosi gratie bogatiei de nutrienti pe care o ofera: antioxidanti, fier, vitamina C, magneziu si potasiu. Toate aceste elemente sunt extraordinar de importante in procesele metabilice si in buna functionare a organismului uman in general.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri