In ziua de astazi, principalele surse de oxigen, alimentele, apa si aerul, sunt poluate si pline de toxine. Orice forma de poluare priveaza organismul de oxigenul atat de esential pentru acesta. Insa atunci cand vine vorba de radiatiile nucleare, oamenii sunt supusi unui experiment periculos.

Expunerea si contaminarea cu radiatii poate fi prevenita sau chiar tratata cu ajutorul unei serii de alimente care ajuta organismul uman sa tolereze mai bine efectele poluarii si ale radiatiilor. Rinichii sunt primul organ uman afectat de radiatii. Trebuie retinut faptul ca un consum de alimente proaspete diminueaza riscul de acumulare de chimicale.

De exemplu, semintele de hrisca sunt bogate in rutin si protejeaza impotriva radiatiilor, stimuland de asemenea productia de maduva osoasa.

Fibrele mucilaginoase din algele marine previn reabsorbtia strontiului radioactiv, a bariului, cadmiului si radiului, pe care le elimina din organismul uman. Algele marine sunt de asemenea bogate in iod natural. Acesta stimuleaza tiroida, iar in acest fel impiedica absorbtia radiatiilor. Este recomandat deci sa consumam doua linguri de alge pe zi. Inainte de a le consuma insa, trebuie sa ne asiguram ca acestea provin din ape curate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Tot pentru evitarea problemelor cauzate de iradiere este recomandat consumul de orez brun si sare de mare.

De asemenea, persoanele expuse radiatiilor trebuie sa evite cat de mult posibil zaharul si produsele din faina alba.

Legume, fructe si plante care previn iradierea

Plantele bogate in clorofila precum spirulina intaresc celulele, transporta oxigentul, ajuta la detoxifierea sangelui si a ficatului, neutralizeaza elementele poluante si stimuleaza productia de acid ribonucleic. Doza zilnica recomandata pentru o persoana este de 3 – 5 grame.

Legumele bogate in sulf precum broccoli, varza, ridichi, rucola sau gulia ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care distrug celulele. Alte legume bogate in sulf sunt usturoiul, ceapa si fasolea.

Alimentele bogate in pectina precum morcovii, semintele de floarea soarelui sau mere tin departe de organism elementele poluante ce astfel nu mai sunt asimilate de organism. Legumele cu un continut ridicat de betacaroten precum cele cu frunze verzi sau cartofii dulci intaresc imunitatea si protejeaza celulele. De asemenea, usturoiul tine la distanta izotopii radioactivi.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Iradierea contribuie si la instalarea anemiei. Astfel consumul de alimente verzi si radacinoase ajuta la intarirea sangelui. Drojdia alimentara, bogata in vitamina B ajuta la eliminarea metalelor grele din organism. Pentru tratarea efectelor secundare ale radiatiilor sunt indicate si alimentele bogate in acid nucleic, precum spirulina, Chlorella sau polenul de albine.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri