Consumul de cartofi poate aduce multe beneficii organismului uman, insa din cauza faptului ca cei mai populari sunt cartofii prajiti, plini de grasime, beneficiile nu mai apar. Mai mult, pana si cartofii copti sunt imbogatiti cu unt, branza sau bucati de sunca.

Faina de cartofi este un bun calmant in caz de arsuri, erizipel, ulcer varicos, eruptii cutanate si crapaturi ale pielii. Se fixeaza cu un bandaj pe zona cu probleme si se lasa o ora sau doua sa actioneze.
Transpiratia abundenta a picioarelor se trateaza cu faina de cartofi pudrata pe piele, dupa spalarea picioarelor.

Frunzele de cartof alunga tusea si migrenele

Chiar si frunzele cartofului au intrebuintare terapeutica. 15 grame de frunze proaspete se fierb 5 minute in 750 ml de apa. Se strecoara. Ceaiul astfel obtinut se indulceste cu miere. Se bea intre mese pentru calmarea tusei.

Pentru migrene, se pot aplica pe frunte si pe tample felii de cartof crud (sau frunze proaspete de visin, menta, cimbrisor sau podbal). In cazul durerilor de cap persistente se va bea suc cald de cartofi (un sfert de pahar, de 3 ori pe zi, inainte de masa).

Cartoful si frumusetea

Pentru ten gras: aplicati, o data pe saptamana, o masca din cartof ras amestecat cu zeama de lamaie si lasati sa actioneze 10 minute, dupa care clatiti cu ceai de galbenele sau apa minerala.

Pentru ten uscat sau mixt: se face o masca din cartofi fierti si pasati amestecati cu galbenus crud si lapte fiert. Amestecul trebuie sa capete consistenta unei smantani si trebuie lasat sa actioneze 10 minute, dupa care se clateste cu ceai de galbenele.

Leacuri din batrani

Cand se formeaza noduli in urma injectiilor, aplicati felii reci de cartofi cruzi.

In cazul durerilor in gat, se pun cartofi cruzi rasi si dati prin alcool incalzit; amestecul se aseaza intr-o tesatura de bumbac si se aplica pe zona gatului; trebuie pastrata caldura.

Pentru cei care sufera de inima, e bun cartoful copt.

Pentru a scapa de ulcer, mancati zilnic doua-trei felii de cartofi cruzi sau beti cate 100 ml de suc de cartofi cruzi (simplu sau amestecat cu miere de albine ori suc de morcovi) cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa.

In sciatica si dureri reumatice: 100 g de cartofi se fierb intr-o jumatate de litru de apa. Pasta se intinde pe o carpa si se aplica pe locul dureros.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri