Goldenseal este o planta medicinala originara din America de Nord, radacina acesteia fiind initial folosita de Indienii din tribul Cherokee in tratarea racelii, gripei, infectiilor, afectiunilor gastro-intestinale si uro-genitale.

Goldenseal este o planta medicinala originara din America de Nord, radacina acesteia fiind initial folosita de Indienii din tribul Cherokee in tratarea racelii, gripei, infectiilor, afectiunilor gastro-intestinale si uro-genitale.

Datorita recunoasterii de catre lumea medicala a proprietatilor sale curative extraordinare, planta Goldenseal a fost recoltata masiv, in secolul al XIX-lea, ajungand chiar sa fie in pericol de disparitie.

Planta Goldenseal are un spectru larg de actiune, fiind considerata un puternic antibiotic natural, datorita componentelor sale bioactive unice: alcaloizi izochinolinici (berberine, hidrastine, canadine), biotina, uleiuri volatile, rezine, inozitol, vitamine A, C, E, minerale si fitosteroli.

Berberina, din compozitia plantei este un alcaloid izochinolinic, cu numeroase efecte benefice: actiune antiinfectioasa, antiinflamatoare si imunostimulatoare. Sunt recunoscute proprietatile sale adjuvante in terapiile antitumorale, datorita actiunii distructive asupra telomerazei, enzima ce are rolul de a favoriza diviziunea anormala a celulelor tumorale, detectata in peste 85% dintre cazurile de tumori canceroase.

Biotina, cunoscuta si sub denumirea de vitamina B7 sau B8, face parte din grupa vitaminelor B si are rol esential in protejarea mucoaselor organismului si in metabolismul proteinelor, al lipidelor si al glucidelor. Biotina ajuta si la metabolizarea glucozei, ameliorand simptomele in diferite tipuri de diabet. S-a remarcat de asemenea faptul ca deficitul de biotina in organism conduce la scaderea imunitatii, la aparitia starilor de oboseala si la un aspect imbatranit al pielii si parului.

Uleiurile volatile extrase din radacina plantei Goldenseal au efect antiseptic si antiinflamator, actionand sinergic cu celelalte componente bioactive pentru asigurarea nivelului optim de sanatate a organismului.

Mineralele (calciu, fosfor, potasiu, mangan) si vitaminele (A, B, C, E) din compozitia plantei Goldenseal ajuta la detoxifierea organismului si la imbunatatirea functiilor ficatului, splinei, pancreasului si vezicii biliare.

Fitosterolii, lipide din structura plantei Goldenseal, au efect benefic in tratamentul complementar al alergiilor si al bolilor infectioase cu Herpes simplex, Helicobacter pylori si bacilul Koch.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri