Sănătatea corpului înseamnă un stil de viață sănătos iar dieta longevității a început să fie din ce în ce mai populară.

Mai multe studii demonstrează și din punct de vedere științific beneficiile unei alimentații care susține longevitatea. Este celebru de exemplu, un studiu care s-a făcut într-un sat din Italia, unde există un procent foarte mare de persoane care au peste 100 de ani.

Studiul a încercat să înțeleagă factorii care au contribuit la această stare de fapt, iar dieta acestor oameni este unul dintre acești factori. S-au mai făcut de asemenea studii asupra populației insulare din Oceanul Pacific și asupra comunităților vegetariene, acești oameni trăiesc mai mult decât media globală. Dieta longevității presupune practici de alimentație sănătoasă adică cantități generoase de vegetale, fructe, pește și cereale integrale.

Chiar dacă poate părea dificil să ne însușim obiceiuri alimentare noi, putem să introducem treptat în alimentația noastră mâncăruri considerate sănătoase, contribuind astfel la buna funcționare a corpului nostru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Herbalife Nutrition lansează Phyto Complete, un nou produs pentru controlul greutății Copilul tău mănâncă emoțional? Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Dieta longevității: 10 alimente benefice pentru corp

1. Dieta longevității: Bea apă! Hidratează-te!

Chiar daca aceasta pare a fi o evidenta pentru majoritatea oamenilor, multi dintre noi uitam cat de importanta este hidratarea. Dehidratarea poate avea un impact negativ asupra sanatatii, asa ca este esential sa asiguram absorbtia de lichide in corpul nostru. Asa reusim sa eliminam toxinele si sa procesam mai bine vitaminele si mineralele.

ÎțI recomandăm și: Află ce se întamplă dacă bei apa pe stomacul gol. Efectele sunt extraordinare!

2. Dieta longevității: Consumă Somon

Somonul este una dintre cele mai sanatoasae alimente. Este bogat in omega 3 si acizi grasi. Somonul ajuta bunei functionari a organismului.

Foto: Pexels

3. Dieta longevității: Vegetale fermentate (Murăturile)

Murăturile sunt extrem de benefice în dieta noastră. Pot fi integrate cu ușurință în alimentația zilnică, pot fi consumate alături de alte alimente. Sunt o sursa extraordinara de bacterii benefice funcționării corpului și au proprietăți detoxificante.

APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Brandul de suplimente Good Routine®, creat de Secom® Healthcare Group, își extinde prezența pe piața internațională prin listarea pe Amazon 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

4. Dieta longevității: Vegetalele crucifere sunt benefice

Acest grup de crucifere includ super-alimente ca:  broccoli, kale, varza de bruxelles, varza. Lista beneficiilor acestor vegetale este extinsa. Se spune ca de asemenea contribuie la buna functionare a memeoriei.

5. Dieta longevității: Roșiile sunt bune și pentru sănătate

Roșiile sunt apreciate pentru puterea lor detoxificantă. De asemenea, acestea conțin si licopen, o substanța care ajuta in bolile de inima si care îmbunătățește aspectul pielii.

îți recomandăm și: Merele de aur ale sănătății: 11 beneficii ale roșiilor

Foto: Pexels

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri