17 Mai 2018 publicat în Tratamente naturiste 29 share-uri

Doar dacă îți vei însuși aceste câteva obiceiuri în viața ta, poți să îți asiguri nu doar un trai mai îndelungat, ci și o sănătate de fier.

Învață să trăiești sănătos: Cele 10 secrete ale oamenilor longevivi

1.  Învață să trăiești sănătos: Fă mișcare cel puțin 30 de minute pe z!

Activitățile fizice au o mulțime de beneficii, de la beneficii pentru starea noastră emoțională până la cele fizice.  Activitățile fizice ne ajută de asemenea să ne conectăm mai ușor cu alți oameni, dacă alegem să practicăm mișcarea împreună, dar ne ajută să ne împrietenim și cu propriul corp, ajutându-ne să ne dezvoltăm o sensibilitate pentru a simți ceea ce el are nevoie și când.    Îți recomandăm și: A fost demonstrat științific! Acestea sunt beneficiile dansului pentru sănătate și longevitate

Fă din aceste 30 de minute pe zi, un moment plăcut pentru ține. Sunt o mulțime de resurse online care te pot ajuat în acest sens. Fă sport acasă, mergi pe jos, mergi la sală, mergi la alergat cu un prieten! Este deosebit de important pentru sănătatea ta psiho-fizică.  

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat

2. Învață să trăiești sănătos: Râzi cât poți de des

O zi în care nu ai râs este o zi pierdută. - Charlie Chaplin

Râsul este considerat a fi cel mai bun medicament natural al omului. Găsește în fiecare zi un motiv pentru a râde și menține-ți astfel starea de bună dispoziție. Un creier care nu este ocupat cu anxietăți, griji și gânduri inutile este mult mai eficient. Încearcă să te "hrănești" în fiecare zi cu o porție bună de râs.  

 
 3. Învață să trăiești sănătos: Ia-ți un animal

Animalele de companie sunt resurse inepuizabile de iubire și prietenie. Cercetătorii arată destul de clar că iubitorii de animale prezintă un nivel de cortizol, care este hormonul stresului, mult mai scăzut.

De asemenea, ei au o presiune a sângelui mai scăzută și risc cardio-vascular mai mic. Deținătorii de căței sunt de asemenea mult mai predispuși la activități fizice, iar acest lucru îi menține mai tineri și mai "în formă", pe măsură ce îmbătrânesc.  

Foto: Pexels

4. Învață să trăiești sănătos: Nu te opri din muncă la pensie

Studiile arată că în societățile în care oamenii se retrag în mod abrupt din câmpul muncii, incidența obezității și a bolilor cronice este mult mai răspândită după pensie. În Chianti, regiunea Italiei cu cei mai mulți centenari, oamenii au altă abordare asupra timpului liber. Când ies la pensie, aceștia își petrec majoritatea timpului lor lucrând pentru micile ferme pe care le dețin, cultivând struguri și legume. Când ies la pensie, ei nu sunt cu adevărat inactivi. 

Dacă nu ți se potrivește agricultura, sunt o sumedenie de alte activități pe care le poți alege, cum ar fi voluntariatul.  
 

Foto homepage: Pexels/ Kalii Bishop

Citește mai departe >>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri