La ora actuală, unul dintre cele mai eficiente exerciţii este plank-ul, care are extraordinara proprietate de a ne lucra toate grupele de mușchi din regiunea mediană a corpului, precum și anumite grupe de mușchi ale brațelor și picioarelor.

Abdomenul este primul care tradează kilogramele în plus şi devine o problemă tot mai serioasă pentru majoritatea oamenilor, mai ales acum când suntem foarte aproape de începerea sezonului estival.

La ora actuală, unul dintre cele mai eficiente exerciţii, practicate în special în clasele de yoga, este plank-ul, care are extraordinara proprietate de a ne lucra toate grupele de mușchi din regiunea mediană a corpului (compusă din abdomen și zona lombară), precum și anumite grupe de mușchi ale brațelor și picioarelor.

Cu toate acestea, nu este tocmai cel mai popular exercițiu, mai ales în rândul practicanților de fitness începători, având un grad de dificultate sporit. Deși este simplu de executat, menținerea poziției de plank mai mult de câteva secunde poate fi o reală provocare. Practicanţii de yoga, însă, utilizează adesea acest exerciţiu, deoarece este un element foarte important, iar rezultatele vorbesc de la sine: tonifică şi consolidează fiecare parte a corpului (picioare, spate, brațe, umeri, abdomen, șolduri și fese).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

6 beneficii ale plank-ului

În opinia profesoarei de yoga Dana Ţupa (foto), tot mai mulţi oameni au început să practice plank-ul, deoarece este exerciţiul care oferă eficienţă maximă într-un timp relativ scurt.

“Timpul este crucial pentru construirea unui corp și a unei minți sănătoase, iar din păcate oamenii vor rezultate rapide fără prea mare efort. Cu toate acestea, chiar dacă pare un exerciţiu relativ uşor, plank-ul, în forma sa finală, nu este un exerciţiu recomandat începătorilor, deoarece solicită mult mai mult muşchii abdomenului, braţelor, picioarelor, spatelui etc. decât ne putem imagina. Odată ce au câştigat puţină mobilitate şi forţă, cursanţii yoga nu mai resimt acele dureri sau spasme musculare, ci se pot concentra pe respiraţie şi obiectivul mult mai profund pe care îl conferă practica yoga: relaxarea şi introspecția”, explică profesoara de yoga, fondatoarea Purna Yoga Academy - şcoală de yoga din România.

Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Cele mai încurajatoare citate despre succes Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Îmbunătățește postura.

Foto: Stanislaw Mikulski/ Shutterstock

“Dacă ne petrecem mult timp pe scaun – la birou, acasă, la restaurant etc. -, există un risc crescut de apariţii ale durerilor de spate. Vestea bună este că plank-ul are efect benefic asupra posturii noastre, deoarece ne lucrează eficient mușchii din regiunea mediană, în special mușchii abdominali şi vom putea observa o îmbunătățire sau o corecție a posturii. Acest lucru se întâmplă deoarece mușchii regiunii mediene au funcția de a stabiliza coloana”, explică expertul yoga.

Nu ai nevoie de timp și loc specific.

“În primul rând, dacă dorim să facem plank-uri, nu avem nevoie de un studio sau de o cameră liberă. Putem practica oriunde, oricând și este nu ne costă nimic. Doar trebuie să aşezăm o saltea de yoga și să încercăm să ne ţinem poziția corectă timp de minim 60 de secunde”, menţionează Dana Ţupa.

Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri