Fierul este un macroelement extrem de important pentru organism, de aceea vă invităm să îi descoperiți beneficiile. Deficiența de fier înseamnă că nu se produc suficiente celulele roșii din sânge care transportă oxigen.

Orez brun

O altă alegere genială pentru atingerea aportul zilnic de fier. Schimbați orezul alb cu orez brun pentru o alimentație mai sănătoasă.

Conținutul de fier: 0,4 miligrame per 100 grame.

Cereale integrale

Foto: Y Photo Studio /Shutterstock

Orzul, quinoa și fulgi de ovăz - sunt opțiuni sănătoase atunci când vine vorba de deficiențe de fier. O sursă bogată de fier, aceste boabe întregi ar trebui să fie adăugate în dieta dvs. pentru a crește nivelul de hemoglobină.

Conținutul de fier: 2,5 miligrame la 100 grame de cereale integrale.

Ciocolata neagră

Dacă sunteți un iubitor de ciocolată neagră, acum aveți motive să vă mâncați desertul preferat. Întotdeauna opteaza pentru ciocolată neagră de înaltă calitate. Când cumpărați o ciocolată neagră de înaltă calitate, nu numai că va satisfaceți apetitul, dar obțineți și o cantitatea de fier mare. O tableta de ciocolată neagră conține 12 mg de fier.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Continutul de fier: 11.9 miligrame la 100 de grame.

Ciuperci

Ciupercile sunt mâncarea perfectă pentru toată lumea. Aproape nici 0 grăsimi, zahăr sau sare și o sursă valoroasă de fibre dietetice le fac gustări perfecte pentru cei care tin o dietă. În afară de a fi o gustare sănătoasă, ciupercile sunt alimente fără grăsimi, cu conținut scăzut de calorii. Dintre toate ciupercile, ciupercile cu buton alb sunt considerate cele mai bune alimente bogate în fier.

Continutul de fier: 0.5 mg la 100 de grame

Spirulina

Spirulina este o pulbere naturală de alge care este incredibil de bogată în proteine și conține aminoacizi esențiali, vitamina B1 și calciu. Spirulina este hrana preferată pentru vegetarieni și vegani datorită conținutului ridicat de fier. Dintre toate alimentele bogate în fier, spirulina are cel mai mare conținut.

Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin

Continutul de fier: 28.5 mg la 100 de grame

Foto homepage: bitt24 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri