Fierul este un macroelement extrem de important pentru organism, de aceea vă invităm să îi descoperiți beneficiile. Deficiența de fier înseamnă că nu se produc suficiente celulele roșii din sânge care transportă oxigen.

Ficat

Ficatul este cea mai bună cale de a mări aportul de fier. Cu un conținut ridicat, chiar și o mică cantitate de ficat este suficientă pentru a crește nivelul de hemoglobină. Puteți alege între ficat de pui sau ficat de vită. Deși prima este o alegere mai populară, aceasta din urmă conține calorii mai putine.

Conținutul de fier: 9 miligrame de fier pe 100 grame de ficat de pui.

Creveţi

Foto: bitt24 /Shutterstock

Opțiunea super-versatilă și delicioasă de fructe de mare conține o cantitate bună de fier pentru a vă satisface aportul zilnic.

Conținutul de fier: 3 miligrame la 100 de grame de creveți.

Macrou și somonul indian

Pestele uleios nu numai că este bogat în acizi grași Omega 3, ci și o sursă bună de fier.

Conținutul de fier: 1,7 miligrame la 100 de grame de pește.

Moluște comestibile

Dacă va plac fructele de mare, atunci regina fierului - molusca, este o opțiune fantastică. Sunt, de asemenea, o bogată sursă de vitamina C și B12.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Conținutul de fier: 28 miligrame la 100 grame.

Soia, fasole și năut

O sursă bună de fier pentru vegani și vegetarieni. Legumele s-au dovedit a fi un bun produs alimentar pentru a crește nivelul de hemoglobină. Acestea conțin folati și vitamina C.

Conținutul de fier: 15,7 miligrame la 100 grame de soia.
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri