Fierul este un macroelement extrem de important pentru organism, de aceea vă invităm să îi descoperiți beneficiile. Deficiența de fier înseamnă că nu se produc suficiente celulele roșii din sânge care transportă oxigen.

Beneficiile de sănătate ale Fierului

Energie:

Deficiența de fier înseamnă că nu se produc suficiente celulele roșii din sânge care transportă oxigen. Prin urmare, corpul tau se straduieste sa transporte oxigenul in creier, muschi, tesuturi, celule si apare senzatia de epuizare. Deficitul de fier conduce la anemie care cauzează dificultăți de respirație, cefalee, amețeli, slăbiciune, durere în piept etc.

Îmbunătățirea funcției musculare:

Este un element vital pentru sănătatea musculară deoarece ajută la stocarea oxigenului în mușchi, ceea ce le permite să se miște și să se consolideze. Prin urmare, este necesar pentru contractia musculară. Fără fier, mușchiul își pierde tonusul și elasticitatea, slăbiciunea musculară fiind una dintre cele mai evidente cauze ale anemiei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Tratarea anemiei:

Este cea mai obișnuită deficiență nutrițională de pe planetă. Milioane de oameni din lume suferă de această problemă. Fierul este util în tratarea unei tulburări severe numite anemie.

Alimente bogate in Fier

Spanac

Aceste legume care au cel mai mare conținut de fier trebuie să fie o parte esențială a dietei dvs. dacă doriți să creșteți concentrația de hemoglobină.

Conținutul de fier: 4 miligrame la 100 grame de spanac.

Broccoli

Foto: mama_mia /Shutterstock

Aparținând categoriei de legume crucifere, broccoli este o sursă bogată de fier. În afară de fier, leguma conține o cantitate sănătoasă de alți nutrienți esențiali, cum ar fi magneziu, vitamina A și C.

Conținutul de fier: 2,7 miligrame la 100 de grame de broccoli.
 

Sfecla

Cu conținut ridicat de folați, sfeclă roșie ar trebui să fie opțiunea dvs. principala când vine vorba de creșterea nivelului de hemoglobină din sânge. Este, de asemenea, o mare sursa de vitamina C.

Conținutul de fier: 0,8 miligrame la 100 grame de sfecla rosie.

Cartof

Sunt bogati în fier și vitamina C, făcându-i excepționali de buni pentru hemoglobină.

Conținutul de fier: 3,2 miligrame într-un cartof mare.

Pepene

Acest fruct nu este doar bogat în fier, ci și o sursă bună de vitamina C. Acest lucru ajută la o absorbție mai bună a fierului și, la rândul său, se traduce în niveluri mai bune ale hemoglobinei.

Conținutul de fier: 0,4 miligrame într-o ceașcă de pepene verde taiat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri