Beneficiile spirulinei sunt cunoscute din vechi timpuri, dar recent, studiile de specialitate, inclusiv studii efectuate de NASA, atesta ca aceasta alga poate fi consumata pentru a ne mentine sanatatea si a ne asigura un aport optim de substante benefice in corp.

Spirulina este una dintre cele mai concentrate alimente de pe Pamant, astfel incat astronautii sa nu faca compromisuri in termeni de calitate nutritionala atunci cand merg pe orbita. Nu e de mirare deci, ca si la nivelul oamenilor de rand, spirulina este atat de populara ca si supliment alimentar in diete.

Suplimentele de spirulina se prezinta sub forma de pudra, fulgi, capsule si tablete si se gasete adesea in magazinele BIO. Este bine sa alegeti alimente certificate. Dozele recomandate variaza intre 250 mg si 5 g pe zi, in doze.

Foto: Shutterstock; Elena Schweitzer

Spirulina, beneficii in lupta cu alegriile

O arie in care spirulina a demonstrat efectivitate si s-au facut multe studii care sa ateste acest lucru, sunt rinitele alergice. Mai multe studii au aratat ca aceasta are proprietati anti-inflamatoare.

Spirulina, efecte adverse si atentionari

Spirulina este sigura pentru majoritatea oamenilor, dar unii pot sa prezinte cateva efecte adverse usoare ca balonari, flatulatii, diaree sau reactii alergice.

Daca ai o boala autoimuna ca scleroza multipla, artrita reumatoida sau lupus ar trebui insa sa eviti spirulina. Aceasta poate inrautati simptomele conditiei tale. De asemenea cei care sufera de o tulburarea genetica metabolica care se numeste Fenilcetonuria ar trebui sa evite spirulina. Din fericire, aceasta boala este destul de rara – afecteaza un nou nascut din 16.000.

De asemenea, evita spirulina daca esti insarcinata sau alaptezi pentru ca efectele asupra sanatatii bebelusului nu au fost inca studiate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri