Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, explica rolul atei dentare si de ce este important ca aceasta sa fie inclusa in rutina zilnica de ingrijire orala.

Igiena bucala: Posibile greseli in folosirea atei dentare

Desi ata dentara este esentiala pentru a avea o dantura sanatoasa, folosirea ei intr-un mod necorespunzator poate insemna o igiena orala incompleta sau, mai rau, poate traumatiza gingiile. Iata cateva greseli care ar trebui evitate:

Folosirea atei dentare prea rar. Frecventa optima este de 2 ori pe zi, mai ales seara inainte de culcare, pentru a nu lasa bacteriile din placa sa se inmulteasca intreaga noapte.

Nu sunt curatate toate suprafetele dentare. Din graba sau din comoditate, uneori sunt neglijate suprafetele din spatele ultimilor dinti sau nu sunt curatate fiecare dintre cele doua suprafete aflate fata in fata intre cei doi dinti din fiecare grup.

Folosirea unei presiuni prea mari. Daca se apasa prea puternic, acest lucru nu inseamna ca folosirea atei dentare va fi mai eficienta; dimpotriva, riscam taierea gingiei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Asadar, o rutina de ingrijire orala care nu include si ata dentara inseamna o curatare a dintilor doar la suprafata, favorizand dezvoltarea unor probleme stomatologice. In schimb, folosirea atei dentare inca de la o varsta frageda va prelungi viata dintilor si ne va scuti de complicatii dureroase si costisitoare.

Foto homepage: Shutterstock/ Lucky Business


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri