Dansul incetineste procesele de imbatranire, energizeaza, ajuta la digestie si intarirea oaselor. Prin dans, ajungem sa ne cunoastem mai bine corpul.

Hip-hop si street dance.


Foto: Lucky Business /Shutterstock

“Hip-hop-ul si Street dance-ul precum si alte dansuri din aceasta arie, sunt dansuri dinamice, expresive, bazate pe structuri clare si in acelasi timp inovatoare. Printre miscarile dinamice, explozive, se regasesc inclusiv acrobatii si miscari care tin de un control desavarsit al corpului. Aceste dansuri ofera un impuls de energie si creativitate, expresivitate si putere”, mentioneaza specialistul.

Belly dancing

“Atunci cand ne referim la belly dancing, ne gandim la miscari unduitoare, precum valurile apelor. Aceasta curgere a miscarilor tine de mobilitatea si controlul corpului si, in acelasi timp, duce la o lejeritate in miscarile corpului. Prin practicarea acestui tip de dans, energia corpului este pusa in miscare si potentata, lucru care duce la o conexiune foarte puternica intre minte si suflet”, conchide psihologul Andra Tanasescu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

* Andra Tanasescu, vicepresedinte al Asociatiei ”Generatia Iubire” si al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica INLPSI, este Psiholog, Trainer NLP si Consultant Panorama Sociala. A urmat studiile in psihologie, avand formarea in terapia de cuplu si familie. Cu experienta de instructor de dans, fiind atrasa de conexiunea dintre minte, emotii si corp, urmeaza o formare in terapia prin dans si miscare. Dupa ani de experienta in training si sustinerea evenimentelor corporate, ofera prin imbinarea psihologiei, cu NLP-ul si tehnici de constientizare si conectare corporala, o experienta completa de auto-cunoastere si evolutie personala.

Foto homepage: Africa Studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri