Dansul incetineste procesele de imbatranire, energizeaza, ajuta la digestie si intarirea oaselor. Prin dans, ajungem sa ne cunoastem mai bine corpul.

Din perspectiva beneficiilor psiho-emotionale, specialistul este de parere ca dansul imbunatateste functia cognitiva si memoria la orice varsta, creste stima de sine, elibereaza emotii negative, ca: furie, teama, ura etc., imbunatateste comunicarea intrapersonala, combate stresul si depresia si previne afectiunile psihiatrice.

Ce stiluri de dansuri putem exersa?

Psihologul Andra Tanasescu este de parere ca nu trebuie sa ne cantonam pe un singur dans, ci fiecare stil de dans atrage dupa sine beneficii particulare. Astfel, iata care sunt cele mai populare stiluri de dans pe care le putem exersa, astfel incat sa abundam de energie, sa ne pastram increderea in sine si sa fim fericiti:

Latino

Latino reprezinta o combinatie de dansuri din Caraibe, America de Sud si mici influente din Africa, implica de obicei un partener de dans, de sex opus, si pune accentul pe ritmurile latino si miscarile senzuale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Foto: Ivan Smuk /Shutterstock

“Acest dans aduce beneficii prin faptul ca incurajeaza iesirile in mediul social, dezvolta increderea si capacitatea de exprimare, precum si libertatea de miscare care, in viata de zi cu zi, se traduce in libertatea de a trai viata”, explica psihologul Andra Tanasescu.

Balet

„Baletul este un gen de dans artistic figurativ, executat de una sau mai multe persoane. Prin practicarea acestuia, mobilitatea, echilibrul si flexibilitatea cresc semnificativ. in ceea ce priveste dezvoltarea psiho-emotionala, baletul ajuta la stabilirea unui mod de viata ordonat, echilibrat si creste capacitatea de concentrare”, afirma psihologul.

Dansul contemporan.

“Dansul contemporan se poate spune ca se aseamana cu baletul, venind in plus cu o libertate imensa de miscare si exprimare. In timp ce baletul se bazeaza pe miscari si structuri fixe, repetitive, posturi exacte si linii perfecte, dansul contemporan incurajeaza creativitatea si exprimarea libera. Acest tip de dans creeaza una dintre cele mai puternice conexiuni minte-corp-emotii si aduce imense beneficii din punct de vedere psiho-emotional”, declara psihologul Andra Tanasescu.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri