Doamna doctor ne spune care alimente trebuie consumate cu atentie pentru a evita aparitia unor efecte negative asupra danturii.

4. Fructe, legume si sucuri naturale de fructe.

Din pacate, coacazele, afinele, sfecla rosie (prin substantele colorante), rosiile (prin continutul de acizi) pateaza dintii cu atat mai intens cu cat sunt consumate mai frecvent si in cantitati mai mari.

5. Jeleuri si bomboane colorate.

Foto: loskutnikov /Shutterstock

Consumate mai putin de adulti si mai mult de copii, colorantii alimentari din compozitia lor se depun incet-incet pe suprafata smaltului dentar si devin hrana pentru bacteriile din gura. “Cand bacteriile se hranesc cu aceste zaharuri, sunt eliberati acizi care favorizeaza deteriorarea dintilor, patarea lor si aparitia de carii dentare”, spune specialistul ortodont.

6. Curry.

Desi mirodeniile exotice pot oferi un gust deosebit mancarii, in acelasi timp ele pot si colorara dintii din cauza pigmentarii lor profunde. Cea mai buna metoda de a preveni efectele negative este sa le mancam nu foarte frecvent.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Caria dentară – ce este și cum se tratează MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

7. Citricele.

Apa calda cu lamaie dimineata a devenit o regula de baza in diete, insa aceasta bautura foarte acida poate eroda smaltul din dinti. “In general, citricele erodeaza la nivel microscopic smaltul, producand microcavitati in care se depun substantele colorante”, adauga doamna doctor Mihaela Dan.

Prin urmare, daca unele cauze ale ingalbenirii dintilor (afectiuni generale, unele medicamente etc.) nu sunt in controlul nostru, alimentatia si fumatul in schimb sunt relativ usor de monitorizat, astfel incat sa reducem la minimum efectele negative asupra aspectului estetic al danturii noastre.

***
Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Clinica aduce la un loc medici specialisti in domeniile: ortodontie, estetica dento-faciala, endodontie, chirurgie, parodontologie, protetica, ce isi desfasoara activitatea sub indrumarea Dr. Mihaela Dan. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri