Iata care sunt alimentele pe care le consumam frecvent si care ne pateaza dintii!

Doamna doctor ne spune care alimente trebuie consumate cu atentie pentru a evita aparitia unor efecte negative asupra danturii.

Igiena orala corecta este, desigur, indispensabila pentru mentinerea unui zambet alb, dar specialistii mai au inca un sfat important: sa avem grija ce alimente includem in dieta deoarece unele dintre ele pot determina colorarea dintilor. Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto Implant Expert, ne spune care alimente trebuie consumate cu atentie, pentru a evita aparitia unor efecte negative asupra danturii.

Zambetul alb si stralucitor a devenit unul dintre criteriile de frumusete in ziua de astazi, fapt pentru care multe persoane opteaza pentru solutii extreme, precum albirea dentara sau fatetele dentare. Pentru a evita inconvenientele inerente ale acestor proceduri, specialistii recomanda prevenirea patarii danturii prin adoptarea unor schimbari in dieta - una dintre cauzele externe ale colororarii dintilor.

“Alimentele si bauturile care coloreaza dintii sunt cele care contin acizi, tanine si alte substante cromogene. Acizii scot calciul din dinti producand microcavitati in care patrund mai usor substantele cromogene (substante intens colorate ce adera de dinte). La unele dintre aceste alimente am putea renunta, insa altele sunt benefice pentru sanatate, astfel incat este recomandat consumul lor cu moderatie”, spune doamna doctor Mihaela Dan.

1. Cafeaua.

cafea, espresso

Foto: Subbotina Anna /Shutterstock

Consumul de cafea este mai putin blamat decat al altor bauturi, ba chiar sustinut de unele persoane pentru anumite efecte pozitive. “Din pacate, bautura nelipsita din rutina de dimineata a multor persoane ingalbeneste dintii atat prin continutul de substante cromogene, dar si prin continutul crescut de acizi - lucru mai putin cunoscut. Un sfat pentru scaderea aciditatii este adaugarea laptelui in cafea”, recomanda specialistul ortodont.

2. Ceaiul.

Poate este surprizantor pentru unele persoane, dar ceaiul pateaza dintii chiar mai mult decat cafeaua, din cauza taninelor si acizilor. Ceaiul verde produce patarea in gri a dintilor, greu de indepartat, iar ceaiul negru ingalbeneste smaltul.

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Iata care sunt alimentele pe care le consumam frecvent si care ne pateaza dintii!.


Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.