Orice femeie trebuie sa-si faca un set de analize o data pe an, iar dupa ce schimba prefixul, unele dintre ele devin chiar imperative.

Peste jumatate dintre romani nu merg la doctor decat atunci cand au o problema de sanatate, arata un studiu realizat de IMAS la cererea MedLife. De altfel, rezultatele acestui studiu arata si alte date ingrijoratoare: 45% dintre romani au afirmat ca nu si-au facut un control medical de rutina in ultimii doi ani, in timp ce 6% nu au fost niciodata la un astfel de control. Daca tii la sanatatea ta, este absolut necesar sa mergi la medic pentru a verifica starea ta de sanatate, iar daca ai implinit 30 de ani, devine chiar imperativ sa faci urmatoarele analize:

1. Analizele care te ajuta sa preintampini bolile de inima

Organizatia Mondiala a Sanatii (OMS) a plasat bolile de inima in topul celor mai frecvente cauze de deces. Bolile cardiovasculare sunt adesea mostenite, insa ele pot fi si dezvoltate fara cauze genetice, din cauza unui stil de viata nesanatos. Alimentatia bogata in alimente procesate si sedentarismul sunt adesea baza pentru dezvoltarea bolilor de inima, asa ca este imperativ sa faci un set de analize de profil lipidic.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Aceste teste medicale analizeaza nivelul de colesterol si de trigliceride. Despre cele din urma se stiu mai putine lucruri, insa nivelul lor este extrem de important pentru determinarea starii noastre de sanatate. Citeste aici totul despre trigliceride, pentru a afla ce indica o valoarea prea ridicata a acestor grasimi, dar si care sunt nivelurile optime pentru o persoana sanatoasa.

2. Analize ale tiroidei

Tiroida este cea mai mare glanda endocrina din organism, dar si cea care poate da peste cap intreg organismul. Simptomele unor probleme la nivelul tiroidei pot fi foarte inselatoare si pot determina multi pacienti sa trateze simptomele in loc sa investigheze cauza. Printre semnele ca te-ai putea confrunta cu o problema a tiroidei se numara atat caderea parului sau casarea unghiilor, cat si schimbarea brusca a starii de spirit sau cresterea in greutate. Simptomele bolilor tiroidiene sunt foarte diverse si adesea sunt discrete, fapt ce face bolile la nivelul acestei glande si mai grave.

Împreună în arte și simțiri MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Riscurile unor disfunctii la nivelul tiroidei sunt mai mari in cazul femeilor, iar daca nu ai facut niciodata un set de analize pentru a determina activitatea tiroidiana, in jurul varstei de 35 de ani este imperativ sa faci un control.

3. Investigatii ginecologice

Fie ca ai devenit mama sau nu, investigatiile ginecologice dupa varsta de 30 de ani sunt absolut obligatorii. Afectiunile din acest spectru au in multe cazuri simptome care trec nesesizate. Este necesar sa faci un test Babes Papanicolau, un test pentru HPV, dar si o ecografie transvaginala si o colposcopie. Orice femeie care tine la sanatatea sa trebuie sa aiba un ginecolog in care sa aiba incredere si pe care sa-l viziteze periodic - o data la 1-2 ani.

Mai mult decat atat, este ideal ca medicul ginecolog ca faca investigatii hormonale inainte sa prescrie anticonceptionale si nu trebuie sa iei niciodata astfel de pilule fara prescriptia unui medic.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Probabil cunosti deja proverbul care spune ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, insa adesea cunoastem principiile, dar nu le punem in aplicare. Investigatiile medicale si consultarea unui medic te vor ajuta mereu sa depistezi orice problema de sanatate inainte sa se agraveze, dar si sa previi, desigur.

Sursa foto: Monkey Business Images/Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri