Vara isi ia ramas bun de la noi, iar corpul nostru trebuie deja sa se pregateasca pentru o tranzitie mai usoara catre sezonul rece, pentru a nu risca raceli sau alte boli specifice toamnei.

4. Dieta alcalina pentru 7 zile, ca sa nu racim in tot sezonul rece.

Specialistii recomanda ca, in sezonul de tranzitie, sa adaugam in meniul nostru zilnic alimente de natura alcalina, pentru a ne imbunatati sistemul imunitar.

“Ideal ar fi ca dieta alcalina sa o adoptam ca stil de viata pentru macar o saptamana pe luna, cu atat mai mult cu cat beneficiile ei sunt incomensurabile, sau cel putin, sa crestem pana la 75% hrana de natura alcalina in meniul nostru obisnuit. Dieta alcalina aduce mai multa energie, fenomen cunoscut chiar si de catre copii in cazul bateriilor alcaline ce dureaza mai mult… La fel si corpul uman, al carui pH se echilibreaza, duce la o energizare optima, la eliminarea toxinelor si, treptat, la eliminarea diferitelor afectiuni”, declara specialistul.

In opinia specialistului, o dieta alcalina exclude in principal, hrana care are in continut: zahar - natural sau nu (inclusiv fructoza), glutenul si fainoasele in general, carnea, lactatele, alcoolul, cafeaua – sau, cu alte cuvinte, cam 90% din ceea ce consuma un om obisnuit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

“Recomandat ar fi sa mancam tot ceea ce este verde: salate, germeni ai diferitelor plante, seminte, legume fierte sau crude, sucuri de legume, pudra de orz, ovaz si grau verde, alfalfa, spirulina, chlorella, lamai si grapefruit-ul care nu este dulce”, conchide profesorul de yoga,

** Dana Tupa este Expert Yoga Teacher din Romania acreditat la Yoga Alliance International USA. Este si Fondatorul PURNA Yoga Academy, scoala de yoga acreditata la acelasi for international. A participat la multiple cursuri yoga pe diferite ramuri (Hatha, Kriya, Kundalini, Pranayama, Yantra, Laya, Nidra Yoga), alaturi de profesori si maestri din Romania si din strainatate (Thailanda, Elvetia, Italia, UK, India, Turcia). Este master NLP, a studiat Strategic Interventions, cu Tony Robbins si Chloe Madanes. A urmat cursuri de Vipassana in Chiang Mai, Thailanda, participand si la seminarii cu Dalai Lama in Elvetia si India. A sustinut cursuri de yoga si seminarii, atat in Romania, cat si in Thailanda, cel mai de succes dintre ele, considerandu-l a fi, Yoga Scopului, un mix de tehnici yoga foarte puternice, NLP, meditatie si vizualizare.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Foto homepage: nikitabuida /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri