Pe lista facuta publicata de Jamie Oliver sunt incluse 14 alimente simple si inteligente care ne pot prelungi durata de viata considerabil. Pestele, usturoiul, nucile se numara printre ingredientele-'erou' din bucatarie.

6. Desi Jamie Oliver recomanda tofu, branza facuta din soia, discutiile in privinta acestui aliment sunt contradictorii. Multi specialisti nu recomanda soia si produsele derivate din soia deoarece sunt modificate genetic, unele studii asociind soia cu disfunctii ale tiroidei si autoimunitatii, cu probleme digestive, probleme la nivelului aparatului reproducator si chiar cu cancerul de san. Pe de alta parte, alti specialisti considera aceste concluzii neintemeiate stiintific si lauda proprietatile nutriente ale soiei. Consumati soia fermentata, nemodificata genetic, din surse sigure.

7. Nucile sunt un aliment complex pe care trebuie sa il includem in alimentatia noastra. Ele contin nutienti esentiali pentru sanatatea sistemului nervos, vitamine precum A, D, E, vitamine din complexul B. Totodata, nucile se lauda si cu prezenta unor compusi antioxidanti si anticancerigeni. Ele trebuie consumate crude.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

8. Pe buna dreptate, boabele de fasole neagra se numara printre cele mai sanatoase boabe pe care le consuma omul datorita continutului lor ridicat de antioxidanti. Antocianinele pe care le contin au un efect protector impotriva cancerului si a bolilor de inima. Fasolea neagra contine totodata si acid folic, vitamina B6, molibden, magneziu, fibre solubile.

Foto: AS Food studio /Shutterstock

9. Fructele proaspete sunt o sursa nemaipomenita de vitamine si minerale caci ele reduc riscul de a dezvolta o boala cronica. Consumati fructe cat mai variate si nu o cantitate prea mare pe zi deoarece unele pot contine o cantitate mare de zahar.

10. Algele reprezinta un aliment foarte nutritiv si sunt bogate in minerale, calciu, iod, fier, proteine, vitamine (vitamina K, acid folic). Nu le consumati in cantitate prea mare caci anumite tipuri de alge au un continut foarte mare de potasiu (neindicat celor cu afectiuni ale rinichilor), vitamina K (poate interfera cu anumite medicamente), iod (excesul de iod influenteaza tiroida in cazul celor cu probleme).

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Caria dentară – ce este și cum se tratează

11. Orezul salbatic este o cereala integrala ce contine de 20-30 de ori mai multi antioxidanti decat orezul alb. Ajuta la scaderea colesterolului, nu contine gluten si reprezinta o sursa buna de minerale precum fosfor, zinc, acid folic. Contine totodata si vitamina A, C si E, vitamine benefice sistemului imunitar.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri