In timpul verii caldura poate fi molesitoare si poate avea efecte negative in ceea ce priveste pofta de mancare sau odihna. Alimentatia trebuie adaptata in fiecare sezon in functie de temperatura si produsele care se gasesc pe piata.

Anca Serea, mama a cinci copii si ambasador al campaniei, respecta intocmai indicatiile specialistilor in ceea ce priveste alimentatia familiei: „La pranz mancam intotdeauna o supa sau o crema de legume, peste sau carne de curcan cu diverse garnituri: orez, legume sau paste.”

Pe de-o alta parte si masa de seara trebuie sa fie una putin bogata in calorii, dar si in cantitate, iar renuntarea la preparatele grele este cea mai buna optiune. „O farfurie buna pentru masa de seara con ine legume, daca e posibil crude, impreuna cu o sursa de proteina, nu intr-o cantitate mare, de exemplu peste sau branza”, completeaza dr. Serban Damian.

In ceea ce priveste gustarile, aceastea pot fi reprezentate de un iaurt slab cu nuci si seminte, de un mousse de fructe si legume sau de un suc 100%. Daca o sa credeti ca acestea din urma contin prea mult zahar, este bine sa stiti ca legislatia Uniunii Europene interzice adaugarea de zahar, coloranti sau conservanti in sucurile 100%.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri