Semintele de Chia sunt considerate a fi, inca din vechile timpuri ale civilizatiilor Maya si Azteca, unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe planeta. Semintele de chia sunt foarte bogate in nutrienti care au beneficii nemaipomenite pentru corp si creier.

Tratamente naturiste - semintele de chia

5. Semintele de chia contin un procent ridicat de proteine vegetale benefice pentru corp

Semintele de chia contin proteine vegetale – cam 14%, ceea ce este un procent ridicat in comparatie cu alte plante.

Proteinele au mai multe beneficii pentru sanatate. Proteinele sunt recomandate in curele de slabire datorita eficientei lor. Consumul unei cantitati ridicate de proteine reduce apetitul si previne astfel obezitatea.
Astfel, semintele de chia sunt o buna sursa de proteine pentru oricine vrea sa se hraneasca sanatos.


Budinca din seminte de chia; foto: Shutterstock/ AnjelikaGr

6. Consumul de semintele de chia poate imbunatati anumiti markeri din sange ceea ce inseamna ca acesta previne riscul bolilor de inima sau diabetului de tip 2

Pentru ca semintele de chia sunt bogate in fibre, proteine si Omega -3, consumul acestora ar trebui sa imbunatatea sanatatea metabolica a organismului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Principiile de bază ale mașinii CNC

Includerea in dieta a semnitelor de chia trebuie sa fie insotita insa si de alte decizii sanatoase pentru organism pentru a creste efectul asupra metabolismului.

7. Consumul de chia ajuta sanatatii oaselor

Semintele de chia sunt bogate in nutrienti beneficiu sistemului osos: calciu, magneziu, fosfor si proteine. Toate acestea sunt absolut esentiale pentru sanatatea oaselor. Astfel, semintele de chia pot fi considerate si o buna sursa de calciu de catre persoanele care nu consuma lactate.

8. Semintele de chia ajuta in cazul Diabetului de Tip 2

Cea mai de succes aplicabilitate medicala a semintelor de chia a fost observata in cazul pacientilor cu diabet de tip 2, dupa cum arata un studiu recent.

In acest studiu, 20 de pacienti diabetici au primit 37 de grame de seminte de chia sau 37 de tarate de grau, pentru 12 saptamani. Pacientii care au primit semnite de chia au prezentat imbunatatiri considerabile ale markerilor asociati bolii. Consumul de chia a ajutat la scaderea presiunii din sange si a inflamatiei.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

9. Semintele de chia sunt usor de inclus in dieta oricui

Semintele de chia se prepara foarte usor si pot fi consumate de catre oricine in diverse formule. Pot fi consumate raw, strivite in sucuri, adaugate in budinca sau in fierturi, pot fi adaugate deasupra alimentelor preparate la cuptor. Pot fi preparate ele insele ca o budinca, fiindca lasandu-le in apa, acestea se expandeaza si devin gelatinoase.

Pofta buna! :)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri