Ceaiul de limba cerbului, una dintre cele mai indragite plante medicinale romanesti, se bucura de proprietati terapeutice exceptionale. Descopera-le mai jos:

Rizomul de limba cerbului se bucura si el de beneficii multiple si are proprietati antiinflamatoare. Grabeste vindecarea in cazul arsurilor usoare, a furunculelor.

Rizomul de limba cerbului, fiert in tuica, si aplicat sub forma de compresa pe spatele afectat de hernie, poate ameliora durerile.

In lumea internetului circula si o reteta populara despre care se spune ca ar fi fost recomandata de insusi parintele Arsenie Boca unei persoane suferind de piatra la fiere. Consumata timp de 2-3 luni, infuzia de ceai de limba cerbului, in combinatie cu coaja de portocala, se spune ca ar avea efecte benefice asupra acestei afectiunii. Infuzia se bea calduta, o cana dimineata, o cana seara.

Ceaiul de limba cerbului poate fi folosit si pe post de gargara, tonifiind gingiile si prevenind formarea placii bacteriene.

Contraindicatii ceai de limba cerbului!

Ceaiul de limba cerbului nu este indicat femeilor insarcinate sau celor care alapteaza.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

De asemenea, nu incepeti un tratament cu ceai de limba cerbului inainte de a cere sfatul medicului sau a unui fitoterapeut. Se pare ca aceasta planta, administrata pe termen lung, poate conduce la un deficit de vitamina B1 in organism. In niciun caz, nu intrerupeti medicatia indicata de medicul curent.


Foto homepage: IanRedding /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri