Liliacul este o planta cunoscuta pentru florile sale in forma de ciorchine care imprastie o mireasma divina ametitoare. Pentru sanatate, liliacul este folosit ca ulei esential si are numeroase beneficii.

5. Uleiul esential de liliac trateaza probleme ale pielii

Uleiul esential de liliac mai este folosit si pentru probleme ale pielii cum ar fi taieturi, dermatite sau arsuri. Uleiul aplicat direct pe piele ajuta si la tratarea arsurilor de soare. De asemenea, uleiul esential de liliac face ca pielea sa fie stralucitoare si sanatoasa.

6. Uleiul esential de liliac provoaca stari emotionale benefice

Folosit ca aromaterapie ajuta enorm pentru starea de bine emotionala. Cateva picaturi de liliac puse intr-un vas de aromaterapie pot sa transforme orele petrecute acasa, dupa o zi stresanta si obositoare, in magie pura.

Foto: Shutterstock/ Antonova Ganna

7. Uleiul esential de liliac este antibacterian

Uleiul esential de liliac este un agent antibacterial puternic. Aceasta proprietate face ca uleiul de liliac sa fie un bun agent de sterilizare care elimina bacteriile si in acelasi timp iti parfumeaza casa.

8. Uleiul esential de liliac este un vermifug

Uleiul esential de liliac este folosit ca un vermifug veritabil inca din vechi timpuri. Ajuta la curatarea organismului de paraziti intestinali.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri