Orice femeie care avanseaza in varsta si se apropie de menopauza incepe sa piarda din cantitatea de estrogen, una din consecinte fiind si kilogramele in plus care se aduna in zona mediana.

Studiile realizate de Asociatia Canadiana Medicala au ajuns la concluzia ca o dieta mediteraneana fara restrictii de energie poate fi utila in reducerea riscurilor de obezitate centrala si de hiperglicemie la persoanele cu risc crescut de boli cardiovasculare.

Dietele vegetariane

Un studiu efectuat pe femeile aflate la menopauza a raportat o pierdere in greutate semnificativa si imbunatatiri in domeniul sanatatii in cadrul unui grup atribuit unui regim alimentar vegetarian. Obiectivul acestui studiu a fost de a evalua efectul unei diete vegane, cu un continut scazut de grasime, comparativ cu dieta Programului National de Educatie a Colesterolului, dieta de mentinere a greutatii, pe parcursul a 2 ani. Studiul a iesit favorabil, dieta vegetariana fiind asociata cu o mai mare pierdere in greutate decat cea realizata de Programul National de Educatie a Colesterolului. Cu toate acestea, o abordare vegetariana mai flexibila, care include produse lactate si oua a dovedit rezultate uimitoare la femeile mai in varsta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

* Informatii oferite de Hyllan Pharm care va recomanda Planovin pentru a reveni la greutatea pe care o aveati inainte de menopauza, dar si pentru a putea tine kilogramele sub control.

Fibrele sunt nutrienti importanti care ofera multiple beneficii organismului si se gasesc in alimentele de origine vegetala. intre scaderea in greutate si aportul de fibre exista o stransa legatura: digestia este incetinita, se instaleaza mai rapid senzatia de satietate, iar efectele pozitive se mentin pe termen lung.


Foto homepage: Stock image /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri