Orice femeie care avanseaza in varsta si se apropie de menopauza incepe sa piarda din cantitatea de estrogen, una din consecinte fiind si kilogramele in plus care se aduna in zona mediana.

„Pesoanele care au fost in masura sa micsoreze consumul de deserturi si de bauturi zaharoase au reusit sa piarda in greutate si sa se mentina. Desi este tentant sa incerce o dieta scazuta in calorii pentru a pierde rapid din greutate, acest lucru nu este o idee buna. Cercetarile demonstreaza ca limitarea numarului de calorii cauzeaza pierderea masei musculare si o scadere a ratei metabolice. Mai mult decat atat, insuficienta aportului de calorii si scaderea masei musculare pot duce la pierderea de masa osoasa, care creste riscul de osteoporoza. De aceea este foarte important cresterea consumului de fibre in aceasta perioada, care contribuie la curatarea colonului s i reduce riscul de constipatie”, adauga dr. Virgil Popescu, director medical Hyllan Pharma, producator Planovin.

Dietele cu un nivel scazut de carbohidrati

Multe studii au aratat ca dietele sarace in carbohidrati sunt excelente pentru pierderea in greutate si sunt, de asemenea, benefice pentru a reduce grasimea abdominala. Un studiu realizat de Societatea Americana de Nutritie a ajuns la concluzia ca o reducere modesta a carbohidratilor din dieta are efecte benefice asupra compozitiei organismului, asupra distributiei de grasime si a metabolismul glucozei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Dietele mediteraneene

Desi dietele mediteranene sunt bine cunoscute pentru imbunatatirea sanatatii si reducerea riscului de boli de inima, studiile arata ca pot fi benefice si pentru cei care isi doresc sa piarda in greutate. Dietele mediteranene se bazeaza pe mancarea traditionala pe care oamenii din tari precum Grecia sau Italia obisnuiau sa le manance in urma cu 50-60 de ani. Acestea constau in alimente precum oua, nuci, seminte, legume, lactate, peste, ierburi, fructe de mare si ulei extra-virgin. Zaharul, indulcitorii si toate alimentele procesate sunt total excluse din alimentatie.

„Fibrele contribuie la curatarea colonului, reduc riscul de constipatie si sunt de doua tipuri: insolubile (faina din grau, tarate din grau, fistic, nuci, diferite tipuri de legume) si solubile (ovaz, mazare, fasole, mere, citrice, morcovi, psyllium, in). Spre deosebire de grasimi, proteine sau carbohidrati pe care organismul le descompune i le absoarbe, fibrele nu sunt digerate de catre organism. Pe langa faptul ca fibrele au un rol esential in procesul de slabire ele contribuie si la mentinerea sanatatii si la detoxifierea organsimului”, adauga dr. Virgil Popescu.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri