Pentru a preveni crizele cardiace, este important sa evitam alimentele daunatoare si in acelasi timp sa mancam alimente bogate in nutrienti, fibre si grasimi sanatoase.

Chiar daca in ultimii ani numarul deceselor cauzate de maladii cardiace a scazut, aceasta a ramas totusi principala cauza de deces in intreaga lume.

Iata o lista cu alimentele care favorizeaza sanatatea inimii si sistemului circulator si pe care este bine sa le includem in dieta noastra:

1. Somon

Somonul contine mari cantitati de acizi grasi omega-3 si astfel, somonul contribuie la reducerea riscului de aritmie (batai ale inimii neregulate) si ateroscleroza. Medicii recomanda consumul de peste si in general pestele care contine grasimi sanatoase din abundenta, cum este somonul, cel putin de doua ori pe saptamana.

2. FulgIi de ovaz

Fulgii de ovaz sunt bogati in fibre solubile care au proprietatea de a reduce colesterolul si actioneaza precum un burete la nivelul sistemului digestiv si absorband colesterolul care in felul acesta este eliminat din organism, nemaifiind preluat de circulatia sangvina.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

3. Afine

Foto: Pexels

Afinele, dar si capsunile si alte fructe de padure sunt recomnadate pentru sanatatea inimii. Sunt recomandate mai ales femeilor cu varsta cuprinsa intre 25 si 42 de ani care ar trebui sa consume cel putin 3 portii de afine sau fructe de padure pe saptamana pentru ca in acest vor reduce riscul de a avea o criza cardiaca cu 32%. Afinele contin vitamina A, E, F, PP, complexul de vitamina B, C, K, mangan, antioxidanti , fibre si multe alte substante care tin la distanta pericolul de imbolnavire. Flavonoidele pe care le contin afinele sunt foarte benefice pentru a diminua presiunea aretriala.

Citeste mai departe>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri