ghid pentru o viaţă împlinită

Akedia, fata duhovniceasca a deprimarii. Cauze si remedii

Starea de paralizie a tuturor puterilor sufletesti de­spre care vorbeste Sfantul Teofan Zavoratul si care in buna masura coincide cu conceptul psihologic de deprimare este una din maladiile duhovnicesti cele mai severe ale lumii contemporane.

Cartea "Akedia, fata duhovniceasca a deprimarii. Cauze si remedii" este disponibila pe site-ul Libris

AKEDIA, „duhul trandavirii” din binecunoscuta rugaciune a Sfantului Efrem Sirul, „starea de paralizie a tuturor puterilor sufletesti” de­spre care vorbeste Sfantul Teofan Zavoratul si care in buna masura coincide cu conceptul psihologic de deprimare, este una din maladiile duhovnicesti cele mai severe ale lumii contemporane.

De la Sfintii Nicodim Aghioritul, Tihon din Zadonsk, Ignatie Briancianinov, Macarie de la Optina, Teofan Zavoratul, Luca al Crimeei pana la cateva dintre numele cunoscute ale duhovniciei contemporane din Rusia, cartea de fata va prezinta o perspectiva ortodoxa completa asupra acestei probleme de mare insemnatate si asupra medicamentelor duhovnicesti pe care le propune impotriva ei Traditia Bisericii.

Carte aparuta la editura Sophia

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Akedia, fata duhovniceasca a deprimarii. Cauze si remedii.


Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.