Invataturi si sfaturi minunate, aducatoare de liniste si vindecare, de la Arsenie Boca, cel mai mare duhovnic roman al secolului XX:

18. Fii bun si fa bine

"Fara milostenie insasi rugaciunea e fara rod. Cu ce nadejde te vei ruga lui Dumnezeu, cand tu insuti nu asculti rugaciunile oamenilor ce sunt asemenea tie? Cum vei cere impreuna cu credinciosii din Biserica: "Da Doamne!" - cand tu insuti nu dai saracilor, desi poti sa dai? Cu ce gura vei spune: "Auzi-ma, Doamne!" cand tu insuti nu-l auzi pe cel sarac sau mai adevarat pe Hristos, Care striga spre tine prin sarac?

19. Dragostea adevarata invinge moartea si transcende toate limitele

"Iubirea nu are marginile omului, nici spatiul, nici timpul. Nu piere niciodata, e puternica, incat strabate dincolo de mormant si ajunge pe cel iubit. Strapunge iadul, care nu-i poate sta impreuna si strabate cerul”.

20. Accepta defectele si slabiciunile celorlalti. Si altii le accepta pe ale tale.

„Da-ti osteneala sa suferi cu rabdare lipsurile si slabiciunile altora, oricare ar fi ele, pentru ca si tu ai multe din acestea pe care trebuie sa le sufere altii”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Caria dentară – ce este și cum se tratează

 
21. Suntem aici ca sa ne ajutam si sa ne indrumam unii pe altii

„Nimeni nu-i atat de intelept sa se poata indruma singur, dar se cade sa ne suferim, sa ne mangaiem si sa ne ajutam, sa ne invatam si sa ne indrumam unii pe altii. Ceea ce te face atat de suparacios nu-i zelul pentru aproapele, ci o iubire de sine, nazuroasa, artagoasa, posomorata. Pietatea cea adevarata e blajina si rabdatoare, fiindca ea te arata cine esti...”

22. Nu este suficient sa nu barfesti, ia atitudine si impotriva barfei

„Inchide-i gura celui ce barfeste la urechile tale, ca sa nu savarsesti pacat indoit impreuna cu acela: pe tine obisnuindu-te cu patima pierzatoare iar pe acela neoprindu-l de a flecari impotriva aproapelui”.

23. Nu lasa sa ti se stinga lumina din suflet

“Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse.”

Mai jos puteti urmari si un film documentar cu viata si minunile parintelui Arsenie Boca;

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback

Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la Newsletterul Garbo.

Foto homepage: Igor Bukhlin /Shutterstock

Garbo iti recomanda si articolele:

Arsenie Boca: Copiii odihnesc si refac omul. Ei si Dumnezeu au inrudirea pe care noi, cei mari, o pierdem

Arsenie Boca: Postul ne ajuta sa intelegem rosturile mai mari ale lui Dumnezeu cu omul
 

Cuvintele marilor parinti ai Romaniei despre Fecioara Maria

Vorbe linistitoare de la oameni cu har


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri