Consideri masajul o indulgenta? Poate. Insa aceasta tehnica de relaxare are si o componenta de sanatate – de la eliminarea durerii si inflamatiei pana la reducerea stresului si anxietatii, iar toate aceste beneficii sunt dublate de studii. Bogdan Begligiu, terapeut la Centrul Holistic Tummo Reiki, iti spune care sunt cele mai importante 6 rezultate pe care le vei observa dupa cateva sedinte de masaj.

Beneficiile masajului

3. Masajul alina durerile de cap

Tensiunea duce la dureri de cap, de aceea masajul este indicat si in aceste cazuri. „Exista anumite puncte cheie in zona gatului si umerilor care odata apasate reduc durerea. In shiatshu, o tehnica de masaj in care practicantul stimuleaza punctele de presopunctura ale pacientului pentru a calma durerea si stresul, aceste puncte sunt folosite frecvent. Se considera ca presopunctura poate scurtcircuita sarcomerii (unitatile contractile reponsabile de contractiile musculare din celule) si astfel celulele se relaxeaza, iar tensiunea musculara dispare”, completeaza Bogdan Begligiu.

4. Masajul rezolva problemele cu somnul

Lipsa somnului are efecte asupra intregii biochimii a corpului, facandu-l mai vulnerabil la inflamatii, imunitate scazuta si sensitivitate la durere. „Relatia dintre durere si lipsa somnului reprezinta un cerc vicios, intrucat corpul nu reuseste sa se odihneasca pentru a se vindeca. Recomand ritualul Calm Mind, o terapie la nivelul capului, umerior si spatelui prin care se deblocheaza energia prin puncte de acupresiune. Terapeutul va folosi tehnici speciale de masaj si respiratie pentru a reduce tensiunea si a linisti mintea”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Studiile arata ca masajul poate ajuta in echilibrarea somnului, mai ales pentru pacientii cu dureri cronice. Masajul stimuleaza sistemul nervos parasimpatic, responsabil de stresul mental si fizic, astfel ca somnul poate deveni mult mai odihnitor dupa o sedinta de masaj.

5. Masajul reduce simptomele depresiei

Poate parea greu de crezut ca o tehnica de manipulare a corpului poate avea efecte asupra creierului. Dar studiile confirma acest beneficiu, masajul crescand nivelul de serotonina, hormonul fericirii. Masajul incurajeaza creierul sa secrete si dopamina si oxitocina, hormoni care genereaza sentimentele de bucurie si o stare de bine.

6. Masajul scade tensiunea arteriala

Dat fiind efectele benefice asupra corpului si mintii, dar si la nivelul stresului, nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca si inima se bucura de pe urma masajului prin scaderea tensiunii arteriale. Studiile arata ca pe masura ce masajul influenteaza benefic sistemul nervos parasimpatic, acesta restabileste echilibrul biochimic dupa un eveniment stresant.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

„Inainte de existenta medicamentelor si procedurilor chirurgicale, oamenii foloseau masajul sa trateze absolut orice. Nu e de mirare ca si astazi atunci cand ne lovim primul instinct este sa ne masam zona”, adauga Bogdan Begligiu.

***
Centrul Holistic Tummo Reiki si-a inceput activitatea in anul 2007, cand fondatorii sai au descoperit ca puterea terapiei prin relaxare imbunatateste performantele la locul de munca si contribuie la raspandirea unei energii pozitive si stari de bine. Sedintele de masaj la Centrul Holistic Tummo Reiki sunt efectuate de terapeuti, ce au la activ cursuri de Reiki, Shiatsu, masaj desfasurate in Ungaria si cu calugari tibetani. Informatii suplimentare puteti gasi pe www.tummoreiki.ro sau la telefon 0723 36 70 72.

Foto homepage: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri