Conform unui studiu efectuat de Age UK, urmatoarele 5 obiceiuri pot scadea riscul dezvoltarii dementei cu mai mult de o treime:

5. Previno si trateaza diabetul, hipertensiunea arteriala si obezitatea.

“Acestea sunt factori de risc siguri pentru afectiuni cardiovasculare precum boala de cord si atacul cerebral. Crescand riscul rigidizarii peretilor arteriali, toti factorii de risc cardiovasculari pot creste riscul dementei.

Foto: Bplanet / Shutterstock

De asemenea, conform cercetarii stiintifice, exercitiile fizice, indiferent ca ne referim la aerobic, exercitii de coordonare, de echilibru sau de rezistenta, reprezinta cea mai eficienta metoda de a evita declinul cognitiv la oamenii in varsta sanatosi si a reduce riscul dezvoltarii bolii Alzheimer. Studiile sugereaza ca exercitiile efectuate de 3-5 ori pe saptamana, timp de 30 minute – 1 ora sunt benefice.

“O dieta sanatoasa, un consum moderat de alcool si lipsa fumatului joaca un rol important in imbatranirea sanatoasa a creierului in general.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Cele mai încurajatoare citate despre succes

“Chiar daca nu exista un leac sau o modalitate de a anula dementa, aceste cercetari au aratat ca exista modalitati simple si eficiente pentru a reduce riscul dezvoltarii ei, declara Caroline Abrahams, om de stiinta si director caritate la Age Uk. Mai mult, schimbarile pe care trebuie sa le facem pentru a ne mentine creierul sanatos sunt benefice si pentru inima si sanatatea generala asa ca este de bun simt sa incercam cu totii sa le aplicam in vietile noaster. Cu cat mai devreme incepem, cu atat mai mult creste sansa noastra de a avea o batranete sanatoasa.”

“O persoana dezvolta Alzheimer la fiecare 3 minute. Ce este bun pentru inma este bun si pentru creier. Cea mai buna modalitate de a reduce riscul dezvoltarii dementei este miscarea fizica regulata, lipsa fumatului, mentinerea unei greutati sanatoase, o dieta mediteraneana si mentinerea colesterolului in limite normale”, a declarat si un purtator de cuvant al Societatii bolnavilor de Alzheimer din Marea Britanie.

Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

“Este important sa ne amintim ca bolile precum Alzheimer sunt complexe si este posibil ca Alzheimer sa fie cauzat de o suma de factori genetici si de mediu, care nu sunt inca in totalitate intelesi. Chiar daca exista modalitati de a reduce riscul dementei, inca nu exista o cale sigura de a preveni aceasta conditie si de aceea trebuie efectuate mai multe cercetari”, a completat si Dr Matthew Norton, director la Alzheimer’s Research UK.

Sursa informatii: news.nationalpost.com

Totodata, daca tema articolului v-a starnit interesul, va recomandam sa rasfoiti si ghidul www.helpguide.org, unde veti afla informatii utile si interesante pe aceasta tema.

Foto homepage: Tatiana Shepeleva / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri