Daca nu ati profitat inca de proprietatile nutritive si terapeutice ale mierii de albine, este timpul sa incepeti sa faceti acest lucru, deoarece mierea este un remediu remarcabil pentru tot felul de afectiuni.

Ajuta in afectiunile gingivale

Pentru ca mierea are actiune antimicrobiana poate ajuta in lupta contra afectiunilor gingivale in ciuda continutului de zaharuri. Cercetatorii afirma ca exista o enzima in miere, care este responsabila pentru crearea de peroxid de hidrogen. Acest peroxid este ceea ce da mierii calitatea antimicrobiana, care elimina placa bacteriana si limiteaza cantitatea de acid. Pur si simplu se dilueaza miere si se foloseste ca o apa de gura sau se face o pasta de dinti din ea si se perie dintii.

Regleaza colesterolul

Colesterolul este necesar in organism pentru a va ajuta sa digerati grasimea, dar prea mult nu este bun pentru sanatate. Din cauza ca organismul produce o cantitate de colesterol, este esential sa se monitorizeze cantitatea de carne, oua, produse lactate, precum si alte alimente bogate in colesterol pe care le consumam. Daca va luptati cu niveluri ridicate de colesterol, luati in considerare adaugarea unei linguri de miere in dieta zilnica.

* Informatii oferite de specialistii Albina Carpatina . Echipa de specialisti Albina Carpatina urmareste selectia si combinarea unor produse de inalta calitate, identificarea si dezvoltarea unor retete inovative, care pastreaza active proprietatile terapeutice ale produselor apicole pentru un maxim de eficienta in mentinerea sanatatii organismului.

Foto homepage: id-art / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri