Iata cei trei pasi pentru a-i imprieteni pe copii cu fructele si legumele:

Comunicat de presa

Una dintre principalele preocupari ale parintilor trebuie sa fie formarea unor obiceiuri alimentare in randul copiilor, inca de la o varsta frageda. Romania are unul dintre cele mai scazute consumuri de fructe si legume pe cap de locuitor din Europa conform statisticilor EUROSTAT, confirmate si de INSSE, in publicatia "Starea de sanatate a populatiei din Romania" (editia 2015). Conform INSSE, din totalul populatiei rezidente in varsta de un an si peste, consumul zilnic este mentionat de 30,4% din populatie pentru fructe si 30,1% din populatie pentru legume.

„Un consum zilnic adecvat de fructe si legume le da sansa celor mici sa se dezvolte normal, sa aiba performante fizice si intelectuale bune si ii protejeaza impotriva diverselor afectiuni. Noua, celor mari, ne asigura nutrientii esentiali de care avem nevoie pentru a face fata provocarilor fiecarui anotimp si pentru a ne simti bine. Educatia pentru viata trebuie sa includa si o alimentatie adecvata. Pe langa mintea si spiritul copilului, ca parinti ne preocupam de sanatatea lui, de dezvoltarea normala a corpului la care fructele si legumele au o contributie definitorie. Cele cinci portii de fructe si legume pe zi nu sunt o poveste, ci sunt parte a unui mod adecvat de viata. Sa ne preocupam si sa ii invatam, asadar pe copiii nostri ca sa aiba zilnic in farfurie sau la pachet, fructe si legume sub toate formele: salate, mancaruri, consumate ca atare sau sucuri 100% si mousse-uri care sa inlocuiasca una dintre cele cinci portii. Sa ne folosim de toate trucurile pe care le avem la indemana caci este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem transmite copiilor nostri”, mentioneaza serban Damian, medic de familie si nutritionist sportiv acreditat CIO, expert in cadrul campaniei „Mousse si suc 100% - aici sunt vitaminele istete!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Iata cei trei pasi pentru a-i imprieteni pe copii cu fructele si legumele

1. Incepeti foarte devreme. Copiii dobandesc cu usurinta cunostintele inca de la varste fragede si este important sa-i familiarizam cu gusturi si arome noi pentru ca mai tarziu sa-si poata crea obiceiuri alimentare corecte. Exista mai multe modalitati prin care puteti face acest lucru. incercati sa le spuneti povesti care au ca personaje principale, fructele si legumele si nu renuntati. Rabdarea este esentiala deoarece odata cu trecerea timpului veti gasi fructe si legume pe placul lor. Nu neglijati consumul de fructe si legume atunci cand plecati in vacanta sau cand sunteti departe de bucataria proprie. Sucurile 100% naturale si mousse-urile reprezinta optiuni foarte bune si hranitoare pe care le puteti oferi celor mici.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri