Jurnalista Antje Maly-Samiralow prezinta o serie de legaturi surprinzatoare intre efectul placebo, psihic si forta de autovindecare a organismului.

Cartea "Principiul Placebo. Cum ne vindeca asteptarile pozitive" este disponibila pe site-ul Elefant.ro

„Placebo“ ne inspira de obicei imaginea unor pilule fara efect si a unor bolnavi creduli cu sperante desarte. Plecand de la cercetari medicale de ultima ora, jurnalista Antje Maly-Samiralow prezinta o serie de legaturi surprinzatoare intre efectul placebo, psihic si forta de autovindecare a organismului.

Cazurile clinice relatate in carte arata ca asteptarile pozitive si buna relatie medic–pacient pot contribui in mod decisiv la eficienta tereapeutica. Volumul evidentiaza si reversul medaliei – efectul „nocebo“, care vine din starea de nesiguranta, putand zadarnici vindecarea.

Cititorul e invitat nu doar sa afle recentele dovezi stiintifice pentru eficacitatea terapeutica a placeboului, ci si modalitatile concrete prin care asteptarile pozitive ajuta la ameliorarea tensiunii arteriale, ajuta in tratamentul colonului iritabil, alergiilor, migrenelor, insomniilor si a altor afectiuni strans legate de stresul psihic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Autor: Antje Maly - Samiralow

Cartea a aparut la editura Trei


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri