Cercetatorii au descoperit ca atunci cand este hranit cu nutrientii adecvati, proveniti din alimente sau suplimente, creierul se regeneareaza din interior la exterior. Oamenii au un potential de viata mai ridicat decat cel pe care il experimentam in prezent. Pentru a-l putea atinge, creierul trebuie insa sa functioneze la intreaga sa capacitate.

Via healthy.kudika.ro

Cheia pentru a accesa acest potential este formarea de neuroni noi. Intelegerea felului in care creierul se regenereaza este una dintre descoperirile majore ale neurostiintei. Desi sunt inca multe de aflat, cele mai recente cercetari au demonstrat ca stilul nostru de viata joaca un rol important in procesul de formare a noilor neuroni. Totul este important, de felul in care gandim si actionam, la alimentatie.

1. Afinele

Daca afinele ar fi un medicament, companiile farmaceutice ne-ar bombarda cu reclame care ne-ar indemna sa ne rasfatam creierul cu acest medicament minune. Afinele protejeaza creierul impotriva distrugerii si degradarii, inflamarii si oxidarii. Este incredibil cum niste fructe atat de multe mici pot avea atat de multe efecte benefice. Specialistii recomanda integrarea afinelor in dieta zilnica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

2. Acizii grasi Omega-3

Acestia se gasesc din abundenta in pestele care creste in ape reci precum somonul de Alaska dar si cod, peste spada, sardine si hering. O explicatie consta in faptul ca 60% din creierul nostru este alcatuita din grasime. Acizii grasi Omega-3 joaca un rol important si refacerea leziunilor de pe creier dar si in combaterea starilor de despresie.

Citeste tot materialul pe Kudika


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri