Ghimbirul si ceaiul de ghimbir au inceput sa fie foarte populare si la noi in tara, de cand ne este mai usor sa gasim acest produs in supermarketuri. Si iata de ce, ar fi bine sa profitam de beneficiile extraordinare ale ghimbirului asupra starii noastre emotionale cat si asupra sanatatii, mai ales acum, in perioada sezonului rece.

TRATAMENTE NATURISTE: De ce e bun ceaiul de ghimbir

Ghimbirul are efecte extraordinare asupra sistemului circulator si nu e de mirare ca acesta este cunoscut ca un afrodisiac si ca un tratament naturist din vechi timpuri. Ghimbirul si ceaiul de ghimbir au inceput sa fie foarte populare si la noi in tara, de cand ne este mai usor sa gasim acest produs in supermarketuri. Si iata de ce, ar fi bine sa profitam de beneficiile extraordinare ale ghimbirului asupra starii noastre emotionale cat si asupra sanatatii, mai ales acum, in perioada sezonului rece.

Ca sa prepari un ceai de ghimbir savuros ai nevoie in primul rand de un ghimbir proaspat si apa. Restul ingredientelor sunt optionale dar este bine sa credeti pe cuvant o bautoare de ceai adevarata ca mine si sa incercati reteta propusa. :)

Va veti bucura de o savoare extraordinara cat si de beneficiile adiacente, daca preparati ceaiul de ghimbir in felul acesta - ghimbirul mai poate fi amestecat cu musetel, scortisoara, chili (pentru cei care adora senzatiile tari), tinctura de echinacea si altele. Sigur, nu le adaugam pe toate in acelasi timp – putem incerca mai multe combinatii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Cum sa prepari cel mai bun ceai de ghimbir

Foto: Pixabay

INGREDIENTE pentru 2 cani (poate pentru tine si prietena ta cea mai buna)

- 1 lingurita de ghimbir proaspat razuit
- 2 cani de apa
- 1 lingurita de miere sau sirop de artar
- O jumatate de lingurita de suc de lamaie

Optional

- 1 betisor de scortisoara
- Musetel
- Tinctura de echinacea
- Frunze proaspete de menta
- chili
- Sirop de artar

Preparare ceai de ghimbir

Curata radacina de ghimbir apoi razuie. Daca il maruntesti cu cutitul, taie cat mai marunt. Pune ghimbirul maruntit in apa care fierbe. Adauga si celelalte ingrediente (dupa gust) si lasa-le sa atinga punctul de fierbere. Acopera pentru 10 minute si apoi strecoara. Adauga si putina lamaie stoarsa si miere.

Savurati cu placere!

Foto: Pexels

Acestea sunt beneficiile consumului de ceai de ghimbir

1. Consumul de ceai de ghimbir - deschide caile respiratorii inflamate

Daca ai astm, ceiaul de ghimbir te poate ajuta foarte tare. Ghimbirul deschide caile respiratorii si reduce inflamatia. De asemenea usureaza durerea asociata cu astmul. Impreuna cu medicatia recomandata de medic, ceaiul de ghimbir te ajuta sa reduci din simptomele acestei afectiuni.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri