Semintele de chimen negru reprezinta un remediu absolut exceptional mentionat chiar si in Biblie si in Coran, cartea sfanta a islamului. Studiile recente au confirmat proprietatile extraordinare ale chimenului negru si ale uleiului din seminte de chimen negru:

M-au fascinat aceste micute seminte negre cand le-am vazut stralucind in saculetii aurii din piata. Nu stiam ce sunt si nici nu le-am folosit niciodata pe post de condiment sau ca remediu naturist. M-am indragostit insa de gustul lor inconfundabil si special, cu aroma de orient. Iar in momentul in care am descoperit ce proprietati medicinale exceptionale au, le-am indragit si mai mult.

Semintele de chimen negru - un medicament antic cu efecte exceptionale

Semintele de chimen negru provin din planta Negrilica (Nigella Sativa), o planta originara din Asia. Mai sunt cunoscute si sub numele de samanta neagra sau kalonji. Denumirea lor in araba este haba al-barakah.

Foto: Dionisvera /Shutterstock

Chiar daca abia recent miraculoasele seminte au intrat in atentia cercetatorilor (au inceput sa fie studiate abia in urma cu 40 de ani si s-au intreprins aproximativ 800 de studii pe baza lor), intrebuintarea lor cunoaste o istorie indelungata, ele fiind folosite inca din Egiptul antic. Se spune ca insasi Cleopatra, frumoasa si puternica regina a Egiptului folosea uleiul din chimen negru pentru ingrijirea tenului si a parului ei negru, stralucitor. Istoria ni-l atesta insa in mod real si uleiul din seminte de chimen negru a fost gasit in mormantul faraonului egiptean Tutankhamon.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser

Chimenul negru (haba al-barakah) - semintele binecuvantate ale islamului

In samanta de chimen negru este vindecare pentru orice boala cu exceptia mortii. (Profetul Mahomed)

Semintele de chimen negru sunt mentionate de asemenea si in Vechiul Testament (Biblie, Cartea lui Isaia), dar si in Coran, cartea sfanta a Islamului. “In samanta de chimen negru este vindecare pentru orice boala cu exceptia mortii”, spunea profetul Mahomed. Mai mult, in India, chimenul negru cunoaste o traditie vindecatoare indelungata ca remediu ayurvedic. El este folosit in digestie, pentru stimularea metabolismului si in problemele gastrointestinale.

Se spune ca aceste micute seminte se aflau printre remediile favorite utilizate de faimosul doctor grec al antichitatii, Dioscoride, pentru a calma durerile ca cap, durerile de dinti, congestia nazala si viermii intestinali. Mai mult, un alt vindecator celebru al istorie, Avicenna, autorul persan al “Cartii vindecarii” folosea chimenul negru ca tratament pentru durerile de cap, pentru a scadea febra si a ii scapa pe cei bolnavi de dureri si racelile comune. Intelectualul arab scria despre aceste seminte ca ofera energie corpului si le lauda pentru calitatile lor tonice si pentru efectul benefic in afectiuni ale pielii, rani sau iritatii externe. La randul sau, Hippocrate, parintele medicinei, folosea aceste seminte negre pentru a trata problemele digestive.

Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale! A contat cine a zbierat mai tare Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Micutele seminte si-au merit pe buna dreptate notorietatea in lumea medicinii antice. Astazi s-a descoperit ca ele beneficiaza de o structura chimica complexa si au peste o suta de componenti chimici, inclusiv acizi grasi esentiali.

Printre compusii activi ai chimenului negru se numara: nigelia cristalina, timochinon – principalii compusi despre care se crede ca sunt responsabili pentru proprietatile remarcabile ale acestor seminte - si beta sitosterol, acid miristic, acid palmitic, acid palmitoleic, acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, acid arachidonic, proteine, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, acid folic, calciu, fier, cupru, zinc, fosfor.

Despre beneficiile uleiului de chimen negru si ale semintelor de chimen negru pe pagina urmatoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri