Psoriazisul este o boala dermatologica autoimuna care, desi destul de des intalnita in ziua de astazi, a ramas inca o necunoscuta. Dieta specifica, tratamentul recomandat de medic si anumite remedii naturiste pot ameliora insa semnificativ simptomele acestei afectiuni:

Tratamente naturiste pentru ameliorarea si combaterea psoriazisului

Extractul de lemn dulce sau tinctura de lemn dulce au proprietati antiinflamatorii excelente si unii specialisti in remedii naturiste recomanda aplicarea direct pe leziuni a unui disc de bumbac imbibat in astfel de solutii.

Mai mult, infuziile de musetel pot fi si ele utile in calmarea mancarimilor date de psoriazis (o lingurita de musetl la 1 cana de apa fierbinte).

Utile in tratarea zonelor afectate de psoriazis sunt si aplicatiile cu gel de aloe vera (organic, fara parabeni, obtinut din planta de aloe) sau creme naturale ce contin aloe vera pura in procent de 0,5). Un studiu efectuat de cercetatorii suedezi a aratat ca 83% dintre persoanele care au folosit unguent cu aloe vera pe zonele cu psoriazis au obtinut o ameliorare a simptomelor. Atentie! Chiar daca in general se recomanda 2-3 aplicari pe zi cu gel de aloe vera, urmati intocmai instructiunile si dozele de utilizare recomandate in prospect sau consultati un naturopat.

Foto: MK photograp55 / Shutterstock

De asemenea, baile caldute cu sare Epsom, ulei mineral, lapte, ulei de masline pot calma senzatia de mancarime si pot ameliora aspectul plagilor psoriazice. Puteti adauga spre exemplu 2 lingurite de ulei de masline caldut in apa in care faceti baie. Pentru a avea dublu efect, va puteti hidrata si pielea cu aceste uleiuri imediat dupa ce ati facut dus/ baie. Evitati in schimb produsele de ingrijire ce contin produse iritante si substante chimice caci ele pot creste inflamatia si agrava simptomele psoriazisului. Optati intotdeauna pentru produse mai naturale, caci ele sunt si mai blande cu pielea.

Turmericul poate avea si el un efect benefic asupra psoriazisulu. Anumite studii au aratat ca turmericul, sub forma de suplimente sau ca si condiment in mancare, poate minimiza eruptiile psorizisului. Doza aprobata de turmeric este de 1,5 – 3 g de turmeric pe zi, insa cereti intotdeauna sfatul medicului inainte de a apela la astfel de suplimente.

Gratie efectele sale antioxidante si antiinflamatorii, pentru tinerea sub contorl a evolutiei bolii, unii specialisti recomanda si extractul de coaja de pin. Consultati-va insa cu medicul dumneavoastra inainte de a luat suplimente cu extract din coaja de pin. Citeste continuarea articolului in pagina 3 >


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri