Dureri de stomac, arsuri, balonari… aceste simptome ne sunt cunoscute multora dintre noi. Iata de ce trebuie sa ne informam si sa intelegem de ce este important sa facem investigatiile necesare pentru a afla daca bacteria Helicobacter pylori se afla in organismul nostru.

Teste de diagnostic pentru a detecta Helicobacter pylori in organism

Daca si tu te-ai confruntat cu astfel de simptome, este important sa mergi la un gastroenterolog, sa ii povestesti si cel mai probabil, dupa cum mi s-a intamplat mie, acesta iti va recomanda si o metoda de testare prin care poti afla daca bacteria s-a instalat in aparatul tau digestiv.

Astazi, exista doua metode prin care putem sa aflam daca aceasta bacterie exista in organismul nostru. Practic, diagnosticarea infectiei se face cu ajutorul unor teste:

- Metode invazive: prin endoscopie digestiva superioara, cand practic sunt prelevate mici fragmente de mucoasa gastrica sau duodenala. Detectia microrganismului se mai face prin examen microscopic cultura sau prin testul ureazei (prezenta acestei enzime este un indicator al infectiei cu H. pylori;

- Metode non-invazive: testul respirator cu uree si depistarea antigenului H.pylori in materiile fecale. Exista si teste de sange pentru Helicobacter pylori, insa daca ati avut infectia si v-ati vindecat, aceste teste vor iesi in continuarea pozitive, motiv pentru care interpretarea este mai dificila si necesita celelalte doua teste despre care am vorbit deja.

Helicobacter pylori: Cele mai cunoscute remedii naturiste adjuvante in tratament

Daca in urma testelor ai aflat ca si tu ai aceasta bacterie, iti recomandam mai multe tratamente naturiste adjuvante pentru tratarea bolii:

Plantele si condimentele ca metoda terapeutica

Plantele si condimentele au fost folosite inca din vechi timpuri ca agenti terapeutici, iar utilizarea lor a fost transmisa din generatie in generatie, scrie publicatia de specialitate World Gastroenterology Journal.

Astazi, aceasta cunoastere straveche este folosita sub forma de adjuvante in tratarea bolilor de stomac. Exista numeroase studii aparute in publicatii de specialitate care descriu efectul de antibiotic pe care il au unele plante si extracte din plante, cu capacitatea de a elimina bacterii din organism, asa cum este si cazul Helicobacter pylori.

Foto: Flickr/ Ed Uthman

Citeste mai departe pentru a afla care sunt cele mai cunoscute tratamente naturiste adjuvante pentru tratarea infectiei >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri