Oamenii cunosteau inca din vechi timpuri beneficiile laptelui fermentat. Acesta contine milioane de microorganisme benefice corpului ca bacteria Bifidus si este de asemenea o sursa nemaipomenita de vitamine esentiale ca B2 si B12, dar si minerale.

Stiu un loc in oras de unde imi iau un ayran foarte bun. Il savurez de fiecare data, imi potoleste setea si foamea in acelasi timp. Corpul meu adora bautura asta si pare ca celule imi danseaza de bucurie cand o consum. Asa incat, documentandu-ma, am aflat ca nu este deloc o intamplare ca imi plac asa mult bauturile din lapte fermentat, cu deosebire ayranul turcesc.

Oamenii cunosteau inca din vechi timpuri beneficiile laptelui fermentat. Acesta contine milioane de microorganisme benefice corpului ca bacteria Bifidus si este de asemenea o sursa nemaipomenita de vitamine esentiale ca B2 si B12 (studiile arata ca in mod special, vitamina B12 previne degradarea creierului si este esentiala pentru fiecare dintre noi!) si minerale (calciu si potasiu).

<<La sfarsitul secolului al XIX-lea, cercetatorii au descoperit ca microflora din tractul digestiv al persoanelor sanatoase difera de cea a persoanelor bolnave. Microorganismele din aceasta flora au fost denumite „probiotice”. Cercetarile moderne au confirmat faptul ca alimentele fermentate (muraturile, lactatele fermentate etc.) nu sunt doar foarte gustoase, ci si o adevarata comoara pentru sanatate. Bacteriile probiotice care prolifereaza in timpul fermentarii maresc continutul de enzime si de vitamine (B, C, K) si de asemenea pot inactiva anumite componente daunatoare.>> (Sursa ColonHelp si flora intestinala)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Cele 5 beneficii extraordinare ale bauturilor din lapte fermentat

Astfel, bauturile din lapte fermentat ca iaurtul, sana, kefirul, ayranul, laptele batut ajuta au multiple beneficii pentru organism.

Foto: Pixabay

Foto homepage: Pixabay

1. Iaurt, sana, kefir, ayran, lapte batut: Laptele fermentat ajuta la imbunatatirea digestiei

Practic, laptele fermentat este cea mai rapida cale prin care putem sa ne imbunatatim flora sanatoasa a stomacului, calmeaza efectele stresului asupra sistemului digestiv, sau ale medicamentelor puternice. ESte foarte prietenos cu intestinele si se digera usor.

2. Iaurt, sana, kefir, ayran, lapte batut: Laptele fermentat ajuta functionarii normale a sistemului imunitar

Vitaminele B si bacteriile prietenoase organismului continute in iaurturi iti ajuta de asemenea sistemul imunitar. Consumul de lapte fermentat te ajuta sa lupti impotriva factorilor patogeni, sa te simti in putere, iar acest lucru iti aduce desigur si mai multa pozitivitate.

Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii 

Foto: Flickr/ miss_yasmina

3. Iaurt, sana, kefir, ayran, lapte batut: Laptele fermentat ajuta la controlul greutatii

Daca te straduiesti sa iti mentii masa corporala sau vrei sa slabesti, produsele din laptele fermentat sunt un aliat de nadejde. Cum spuneam, au aceasta proprietate unica de a ne hidrata si satura in acelasi timp, datorita elementelor care se afla in compozitia lor: grasimi, minerale, bacterii prietenoase corpului. Mai mult decat atat, laptele fermentat ne ajuta metabolismul.

4. Iaurt, sana, kefir, ayran, lapte batut: Laptele fermentat ajuta la reducerea senzatiei de oboseala

Traim intr-o lume unde suntem in mod constant supusi stresului si de aceea este important sa ne mentinem nivelul de energie la cote optime. Vitamina B ne ajuta si la acest capitol si de aceea este foarte important sa o consumam din surse naturale cum ar fi produsele din lapte fermentat.

Crocs schimbă regulile styling-ului prin cele mai noi colecții PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Herbalife Nutrition lansează Phyto Complete, un nou produs pentru controlul greutății

5. Iaurt, sana, kefir, ayran, lapte batut: Laptele fermentat ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, dintilor, functionarii muschilor, sanatatii pielii si vederi

Pentru ca produsele din lapte fermentat sunt o sursa naturala de calciu si Vitamina B, astfel aceste bauturi ne ajuta corpul in atatea moduri!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri