Nuca de cocos te ajuta in nenumarate feluri pe care nici nu le-ai fi banuit.

Nuca de cocos te ajuta in nenumarate feluri pe care nici nu le-ai fi banuit. Potrivit coconutresearchcenter.org, acest fruct reprezinta una dintre principalele surse de hrana pentru unele populatii din Pacificul de Sud, fiind un aliment complet, ce poate fi consumat in mai multe moduri.

Cu siguranta ai auzit deja despre proprietatile uluitoare ale uleiului de cocos. Cu efecte deosebite asupra pielii, el poate fi utilizat si la gatit, dar si in locuinta ta. Ca sa te convingi, citeste acest articol despre uleiul de cocos, in care vei gasi niste date absolut surprinzatoare despre el, motiv pentru care si merita tratat separat. Mai jos noi iti vom spune ce alte produse pe baza acestui fruct iti sunt adevarati aliati ai sanatatii si cum te pot ajuta ele zi de zi:

Apa de cocos, sprijinul sistemului imunitar

1. Saraca in calorii, dar bogata in potasiu, calciu, magneziu, fosfor si sodiu, apa de cocos este considerata o bautura energizanta naturala, care le este de mare ajutor atletilor de performanta, noteaza webmd.com.
2. Contine enzime bioactive, ce imbunatatesc digestia ajutand la eliminarea toxinelor.
3. Hidrateaza foarte bine organismul si suprima pofta de mancare, fiind recomandata de nutritionisti in curele de slabire. Cu un gust placut, ea poate fi consumata in locul sucurilor, insa nu are nici pe departe acelasi numar de calorii.
4. Ajuta la reglarea presiunii arteriale datorita continutului ridicat de potasiu (mai mare si decat cel continut de banane). Consumul regulat de apa de cocos reduce riscul de atac cerebral si de atac de cord.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Laptele de cocos, importanta sursa de calciu

5. Plin de nutrienti precum vitaminele C, E, B1, B3, B5 si B6, laptele de cocos este foarte hranitor. El cotine si minerale precum fier, seleniu, calciu si magneziu. Este, asadar, o importanta sursa de calciu, fara sa contina lactoza, fiind o buna alternativa pentru persoanele care au intoleranta la lactoza.
6. Contine acid lauric, un puternic antiviral si antibacterian, care distruge microorganismele patogene, deci ne protejeaza organismul de infectii si virusuri, noteaza bbcgoodfood.com.
7. Calmeaza crampele premenstruale datorita proprietatilor antiinflamatoare.

Miezul de la nuca de cocos, gustos si bogat in antioxidanti

8. Ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange, contribuind la scaderea riscului de boli cardiovasculare.
9. Bogat in grasimi bune si in proteine, miezul de la nuca de cocos este satios, dar nu ingrasa. Persoanele supraponderale, dari nu numai, pot consuma in curele de slabire nuca de cocos deoarece are un continut foarte mic de zahar, dar are un gust placut, asa incat poate satisface eventualele pofte de dulce. Miezul de nuca ajuta si reglarea metabolismului, o alta proprietate care il face un aliment potrivit in diete.
10. Protejeaza ficatul si bila si ajuta la refacerea organismului contracarand efectele consumului de alcool si ale fumatului.

Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Un adevarat aliat al sanatatii tale, nuca de cocos ar trebui introdusa in dieta si in ritualul tau de infrumusetare, pentru ca iti aduce beneficii pe care niciun alt fruct nu ti le poate oferi. Ea poate fi consumata in nenumarate feluri. Miezul poate fi mancat ca atare pentru ca are un gust placut, uleiul poate inlocui orice crema, iar laptele si apa pot fi consumate oricand in locul laptelui de vaca sau in locul sucurilor.

Tu cum obisnuiesti sa folosesti produsele provenite de la nucile de cocos?

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri