Afla care sunt cele mai eficiente ingrediente pentru prevenirea matretii si descuamarii scalpului!

Matreata nu este doar inestetica, dar provoasa si mancarimi ale scalpului ce pot duce la rani ce vor sangera mai tarziu. Disconfortul provocat de matreata si aspectul neplacut sunt cateva dintre motivele pentru care suntem dispusi sa incercam orice remediu promite sa ne scape de matreata.

Produsele cosmetice aflate pe piata ce au ca obiectiv indepartarea matretii, usuca cel mai adesea scalpeul producand alte afectiuni ale pielii, asa ca cel mai bine ar fi sa apelam la remediile natural, sau la ingredientele pe care le avem la indemana si sunt si foarte accesibile din punct de vedere financiar.

Iata cateva dintre cele mai eficiente tratamente naturiste ce ne promit indepartarea definitiva a matretii:

1. Otetul de mere
Otetul de mere are un PH ridicat si de aceea este indicat in tratarea matretii si problemelor scalpului. Pentru efecte imediate poti prepara o mixtura din trei linguri de otet si trei linguri de apa. O aplici pe scalp si stai 15 minute sa actioneze, apoi clatesti cu apa calda.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Foto: Nina Buday, Shutterstock

2. Aspirina pisata
Aspirina contine acid salicilic, foarte eficient in combaterea matretii. Pentru a obtine efecte maxime, piseaza cateva aspirine si adauga-le in samponul cu care te speli de fiecare data. Vei vedea rezultate dupa primele utilizari.

3. Uleiul de cocos
Uleiul de cocos are rol de hidratare a scalpului si prevenire a descuamarii. Topeste uleiul de cocos in palme si maseaza-ti scalpul. Lasa sa actioneze timp de 30 de minute si apoi clateste cu apa si sampon.

4. Uleiul de argan
La fel ca si uleiul de cocos, cel de argan hidrateaza foarte bine scalpul si previne aparitia matretii. Folosit cu regularitate, poate avea efecte uimitoare atat asupra scalpului cat si asupra sanatatii firului de par.

5. Bicarbonatul
Bicarbonatul de sodiu poate fi introdus in sampon pentru un efect imediat.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

6. Uleiul din arbore de ceai
Uleiul din arbre de ceai are efect anti-inflamator, asa ca este unul dintre cele mai bune ingrediente pentru reducerea matretii inca de la prima utilizare si pentru reechilibrarea sebumului capilar.

Foto prima pagina: LarsZ, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri