Invata sa prepari o apa cu vitamine ideala, chiar la tine acasa!

Am asteptat atat de mult vara, incat primele zile de canicula nu ni se mai par atat de incomode. Ba mai mult, incercam sa profitam de aceasta vreme frumoasa si incepem deja sa ne pregatim pentru zilele de vacanta petrecute la malul marii. Dar pentru a ne putea bucura din plin de frumusetea verii, trebuie sa avem grija in primul rand de sanatatea organismului nostru.

Astazi o sa vorbim un pic despre hidratare, un proces esential pentru un organism sanatos, mai ales pe timpul verii.

Foto: Ariana P Habich, Shutterstock

Cel mai simplu si mai eficient mod de hidratare este consumul optim de apa, dar pentru zilele caniculare, apa cu vitamine este ideala.

Ce este apa cu vitamine?

Apa cu vitamine este apa imbogatita in general cu fructe si ierburi aromatice care pe langa vitamine contin si foarte multe enzime, antioxidanti si minerale.

Unde gasim apa cu vitamine?

Apa cu vitamine se gaseste probabil in cele mai multe supermaketuri, dar noi vom invata sa o preparam acasa pentru a folosi aromele care ne plac mai mult si pentru a ne asigura ca nu exista niciun fel de conservanti folositi la prepararea ei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Cand putem consuma apa cu vitamine?

Apa cu vitamine se poate consuma in fiecare zi, atunci cand avem nevoie de un plus de energie sau pur si simplu vrem sa ne bucuram de o bautura racoritoare delicioasa.

Retete perfecte pentru apa cu vitamine:

Apa cu capsuni si fructe de padure

Ai nevoie de apa plata, capsuni proaspete si fructe de padure proaspat culese. Mai poti adauga gheata si cateva frunze de menta pentru un plus de aroma. Amesteci ingredientele fara sa le zdobesti si savurezi o bautura energizanta cu un continut bogat de vitamine si antioxidanti.


Foto: Pixabay

Apa cu pepene si menta

Pepenele rosu taiat bucatele, frunzele proaspete de menta, gheata si apa plata sunt reteta ideala pentru apa ta cu vitamine pentru fiecare moment al zilei.

Apa cu lamaie si menta

Spala bine o lamaie, tai-o in bucatele mici, spala bine si frunzele de menta, apoi toarna apa din belsug peste ele si cateva cubulete de gheata pentru un plus de propetime. Bucura-te de o bautura ideala.

Apa cu cirese si zmeura

Ciresele sunt bogate in antioxidanti, iar zmeura este delicioasa si contine multe vitamine. Amesteca cele doua fructe cu un pic de gheata si apa plata. Ai grija sa nu le zdrobesti prea tare. Acum ai propria ta apa cu vitamine la orice ora!

Mic truc: Pentru a te bucura din plin de vitaminele si mineralele oferite de fructele folosite la prepararea apei vitaminizate, lasa bautura la frigider pentru 6-8 ore, timp in care fructele isi elibereaza antioxidantii.

Foto prima pagina: Artpritsadee, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri