26 Mai 2016 publicat în Tratamente naturiste 32 share-uri

Urzica este din vechi timpuri folosita ca planta cu proprietati benefice organismului uman. Iata de ce, am selectat trei produse care sa va ajute la intretinerea zilnica.

Urzica face parte din familia Urticaceae, fiind o planta erbacee, perena, cu frunze opuse, lanceolate, ascutite la varf i dintate pe margini. Atat tulpina cat i frunzele sunt prevazute cu peri urzicatori.

Denumirea stiintifica a plantei ''Urtica'' provine din verbul latin ''urere'' care inseamna ''a arde'', datorita arsurilor care apar la atingerea atat a tulpinei cat si a frunzelor, iar termenul ''dioica'' inseamna ''doua case'' si se datoreaza faptului ca urzica are flori unisexuat-dioice. Cunoscuta din cele mai vechi timpuri, planta apare in medicina traditionala africana unde se folosea sub forma de pulbere pentru prizat in hemoragii nazale si menstruatii abundente.

Amerindienii utilizau ceaiul de urzica pentru a opri sangerarile uterine care apareau dupa nastere. In terapie este una din principalele surse de fier si alte minerale esentiale organismului, motiv pentru care, se recomanda utilizarea ei in stari de anemie, demineralizare si convalescenta. erbacee, perena, cu frunze opuse, lanceolate, ascutite la varf si dintate pe margini. (Info - Vegis.ro)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

Iti recomandam 3 produse naturiste pe baza de urzica:

1. Sampon antimatreata cu urzica

Puteti da o noua viata parului vostru cu ajutorul urzicii, extractului din coaja de magnolie si aloe vera hidratanta. Prin utilizarea acestui sampon parul vostru va fi curat, stralucitor si lipsit de matreata.

Samponul poate fi achiztionat din magazinul online republicabio.ro

2. Tinctura de Urzica

Mod de administrare
Intern:
Se ia, de regula, cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar), de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Extern:
- in acnee si seboree se sterge tenul cu o compresa cu tinctura, de 2-3 ori pe zi;
- in eczeme se fac spalaturi locale cu solutia diluata, care se obtine prin adaugarea unei lingurite de tinctura la 100ml de apa (jumatate de pahar);
- in psoriazis, dermatoze infectioase si hemoroizi se aplica local comprese cu solutie diluata, care se obtine dupa modul prezentat anterior;
- in matreata si caderea parului se fac spalaturi cu solutia diluata, care se obtine dupa modul prezentat anterior;
- in alopecie se frictioneaza pielea capului cu tinctura, de 2 ori pe zi.

Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv

Produsul poate fi achizitionat din magazinul online Vegis.ro

3. Otet de mere cu urzica

Produsul poate fi achizitionat din magazinul online Vegis.ro

Cum se utilizeaz produsul?

Intern:

- in salate si mancaruri, dupa gust.
- cate 1 lingurita (copii) sau cate 1 lingur (adulti) de 3 ori/zi inaintea meselor principale, diluat in apa, ceai sau sucuri.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri