Iata cateva dintre cele mai cunoscute tratamente naturiste menite sa stimuleze circulatia sanguina la nivelul extremitatilor:

Nu putini sunt cei care se plang ca au picioare reci si o circulatie periferica deficitara, iar de multe ori acest simptom aparent insignifiant poate ascunde o alta afectiune precum anemie, probleme hormonale sau de circulatie a sangelui. Daca ai in permanenta picioarele si mainile reci, chiar si in anotimpul cald, este bine sa consulti medicul pentru a identifica cauza reala a picioarelor reci. Intre timp, exercitiile fizice, masajul picioarelor, baile la nivelul picioarelor, dieta corespunzatoare si tratamentele naturiste te pot ajuta sa iti incalzesti extremitatile. Iata cateva dintre cele mai cunoscute tratamente naturiste destinate incalzirii picioarelor reci:

Tratamente naturiste pentru picioarele reci

Masajul picioarelor cu ulei caldut este una dintre cele mai simple si mai cunoscute metode de a stimula circulatia sangelui la nivelul extremitatilor. In plus, ajuta si la mentinerea sanatatii pielii, hidratand-o si hranind-o astfel incat sa isi recapete aspectul natural catifelat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 
Pentru inceput, poti incerca masajul picioarelor cu ulei de masline extravirgin sau ulei de nuca de cocos. Incalzeste putin acest ulei in cuptorul cu microunde (pret de cateva secunde) si aplica pe unul dintre picioarele tale, masand usor timp de 10 minute fiecare punct de pe picior, incepand din varful degetelor si terminand cu calcaiul, atat talpa, cat si partea externa a piciorului. Repeta procedura si cu celalalt picior. Este esential sa faci aceasta procedura inainte de culcare nu doar pentru a-ti incalzi picioarele, dar si pentru a inmuia pielea picioarelor. Dupa masajul cu ulei caldut, pune sosete de bumba in picioare si dormi cu ele.

De ce sa nu incerci si o masca pentru picioare preparata chiar la tine acasa? Iti exfoliaza calcaiele si iti regenereaza pielea picioarelor, stimuland circulatia sangelui in acelasi timp. Rasneste jumatate de ceasca de fulgi de ovaz integral sau de tarate de grau si amesteca cu o lingura de ulei de avocado, 1 lingura de miere, jumatate de lingurita de scortisoara. Adauga apa atat cat sa poti amesteca ingredientele si sa obtii o pasta/ masca omogena. Pentru o aroma proaspata si subtila, pune si cateva picaturi de ulei esential de lamaie sau de ulei de menta.

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia

Stai apoi cu picioarele intr-un lighean si maseaza-ti bine picioarele cu aceasta mixtura, insistand asupra zonei calcaielor unde pielea este mai uscata si mai tare. Lasa apoi sa actioneze timp de 10-15 minute pe toata suprafata picioarelor la fel cum ai face cu o masca de fata. Clateste la final cu apa calduta si apoi sterge-ti usor picioarele cu un prosop de bumbac. Vei avea picioare calde, cu o piele ca de bebelus.

De asemenea, poti aplica pe picioare pentru a le incalzi un remediu naturist pe care il poti obtine amestecand o lingura de ulei caldut de migdale cu cateva picaturi de ulei de rozmarin.

Iti recomandam si masajul simplu al picioarelor cu ulei caldut de eucalipt, de susan sau ulei de ghimbir.

Poti incerca sa combini si doua uleiuri eficiente in acest scop: uleiul de jojoba si uleiul de ghimbir. Pune doua treimi ulei de jojoba si o treime ulei de ghimbir, amesteca-le si incalzeste-le putin. Prin aceeasi procedura de mai sus, maseaza-ti picioarele si apoi clateste-le cu apa calduta si sterge-le cu ajutorul unui prosop curat si uscat.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Look-uri moderne pentru primăvară cu cea mai nouă colecție Levi’s Made & Crafted Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023

Foto int: bikeriderlondon / Shutterstock.com


Citeste continuarea pe pagina urmatoare ►►


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri