Sunt un aliment minune, iar natura le-a inzestrat cu numeroase proprietati. Nu ezitati sa includeti in dieta voastra semintele de canepa caci au multiple beneficii asupra sanatatii organismului. Iata cateva dintre acestea:

Semintele de canepa sunt bogate in fibre si vitaminele A, C si E, dar contin si vitaminele B1, B2, B3, B6, D. In compozitia lor regasim si minerale precum calciu, fosfor, magneziu, mangan, sulf, potasiu, dar si fier si zinc intr-un procent mai mic.

Semintele de canepa contin antioxidanti excelenti precum vitamina E. Daca tocoferolul (vitamina E) este cunoscut pentru rolul sau benefic in boli precum Alzheimer si aterosleroza, fitolul din semintele de canepa se poate lauda si el ca avand efect antioxidant si anticancerigen.

Foto: ringele / Shutterstock.com

Semintele de canepa si uleiul de canepa pot scadea si nivelul de colesterol din sange, fiind de aceea recomandat in prevenirea bolilor cardiovasculare cauzate de un nivel crescut al colesterolului din sange.

Semintele de canepa contin peste 30% grasimi. Uleiul din seminte de canepa contine in proportie de 3:1 doua grasimi esentiale: omega 6 si omega 3, o proportie recomandata de World Health Organization Canada ca fiind ideala pentru sanatatea cardiovasculara. Si merita mentionat faptul ca nicio alta nuca sau seminte nu contin aceste grasimi in acest procentaj.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile A contat cine a zbierat mai tare Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Semintele de canepa pot fi consumate si de cei care au intoleranta la nuci, gluten, lactoza sau zahar caci nu provoaca alergii.

Sunt studii care arata ca semintele de canepa pot avea un efect preventiv si in atacul cerebral.
Semintele de canepa contin steroli si alcooli care au proprietati antiinflamatorii, inflamatia fiind cunoscuta drept un factor de risc in cazul multor boli.

Semintele de canepa sunt o sursa excelenta de proteine de buna calitate, mult mai usor digerabile decat proteinele din carne, oua, branza, lapte etc. Aceste proteine contin toti cei 20 de aminoacizi cunoscuti, dar si cei 9 aminoacizi esentiali pe care organismul uman nu ii poate produce.

De asemenea, in urma unui studiu efectuat asupra animalelor si ale carui rezultate au fost publicate in 2008 in revista „Wei Sheng Yan Jiu", s-a aratat ca proteinele din semintele de canepa au efect de intarire a sistemului imunitar si pot ameliora simptomele oboselii.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Deoarece au un continut semnificativ de fibre, semintele de canepa sunt excelente pentru mentinerea sanatatii colonului, reducand totodata pofta de dulce.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri